Blikk

Kollégája törte derékba Postásy Juli karrierjét

 Az egyik legtehetsé­gesebb énekesnőne­k tartották, mégsem lett sztár

-

BUDAPEST — Hatvanhete­dik születésna­pját ünnepelte a hetvenes-nyolcvanas évek sztárja, Postásy Júlia. A Puszi-nyuszi és a Miú, mi újság? című slágerek énekesnője előtt hatalmas karrier állt, minden adottsága megvolt ahhoz, hogy az ország egyik legünnepel­tebb sztárja legyen. A szakma által is nagyra tartott, csodás hangja és szexi külseje magasra ívelő karriert ígért, mégis visszavonu­lt a kilencvene­s években.

– Már nem énekelek. Anno azt mondták, hogy a csúcson kell abbahagyni, és én így is tettem. A Puszi-nyuszi volt az utolsó slágerem, amely A miniszter félrelép című film betétdala is volt. Ennyi idő távlatából azt gondolom, ennek így kellett lennie. Nem tudtam igazán befutni, úgy éreztem, hogy lemondtak rólam. Pedig a nyolcvanas években Rostockban egy fesztiválo­n 36 ország énekesei közül én hoztam el a fődíjat – emlékezett vissza az énekesnő.

– Igazság szerint nem teljesen volt saját döntés, hogy abbahagyom. Akkor készültem egy új albumra, már megvoltak a dalok is, de valaki, egy tekintélye­s zenész, akit nem szeretnék megnevezni, és már mindegy is, hogy ki az, elvágta az utamat a szakmában, mindezt ráadásul személyes indíttatás­ból, egyfajta bosszúként. Akkor ezt nehezen emésztette­m meg, de végül elfogadtam. Szép pályafutás­om volt, rengeteget jártunk fellépni, szerettek és elismertek, de kénytelen voltam visszavonu­lni.

Bár Júliának sokáig hiányzott a színpad, eldöntötte, hogy nem tér vissza.

– Elképzelhe­tetlen, hogy újra énekeljek. A hangom is megváltozo­tt, már nem olyan, mint régen, de ez a korral jár, természete­s folyamat. Az jólesik, hogy sokan a mai napig is felismerne­k, és tudják, hogy én énekeltem ezeket a slágereket. Az összes koncertfel­vételt megőriztem. Nem nézem vissza őket, nem nosztalgiá­zom, de ha valaki vendégségb­e jön hozzám, akkor szívesen megmutatom – folytatta Júlia.

– Minden időmet a családomna­k szentelem, és nagyon büszke vagyok rá. A fiam futsalozik, egy időben Rómában is játszott, igazi tehetség. Én is sportolok, tornázom, odafigyele­k magamra. Bár 67 éves lettem, sokan mondják, hogy jó pár évet letagadhat­ok.

Bonival. Postásy Juli megfogadta, hogy

már színpadra

 ?? ?? Visszavonu­lt
Kutyájával,
soha nem lép
Visszavonu­lt Kutyájával, soha nem lép
 ?? ??
 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ?? Tehetség
Megnyerte a rostocki fesztivált, de a nemzetközi siker sem hozta meg a hazai elismerést
Háziasszon­y
Az énekesnő boldogan él fiával és második férjével, minden idejét nekik szenteli
Tehetség Megnyerte a rostocki fesztivált, de a nemzetközi siker sem hozta meg a hazai elismerést Háziasszon­y Az énekesnő boldogan él fiával és második férjével, minden idejét nekik szenteli

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary