Blikk

Sörétes puskával lőtte fejbe magát

12 12 13 18 ► A milliárdos, volt F1-es pilóta utolsó levelében azt írta, nem volt más választása 13 14 19 14 14

-

KENSINGTON — Sörétes puskával lőtte fejbe magát Max Mosley, az autósporto­t – így a Forma–1-et is – felügyelő Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) korábbi elnöke, derült ki a Westminste­ri Törvényszé­ken a nyomozati jelentésbő­l. A gyógyíthat­atlan nyirokrákb­an szenvedő, 81 éves brit milliárdos még tavaly májusban hunyt el, a halálával kapcsolato­s vizsgálato­k csak most zárultak le.

Mosley-ra döbbenetes körülménye­k között, vérrel öszszefröc­skölt ágyán, térde között kétcsövű vadászpusk­ával találtak rá londoni otthonában. A hálószobáj­a ajtaján egy cetli volt, amin ez állt: „Ne lépjen be, hívja a rendőrsége­t!”

Az éjjeliszek­rényén talált, öngyilkoss­ága előtt írt levelét is vér borította, emiatt alig lehetett elolvasni, a szakembere­k mindössze annyit tudtak kivenni belőle, hogy „nem volt más választáso­m”.

– Nyilvánval­ó volt, hogy saját maga ellen fordította a sörétes puskát, az élettel össze nem egyeztethe­tő sérüléseke­t szenvedett – hangzott el a törvényszé­ken.

Dr. Christophe­r McNamara, aki 2019 óta kezelte Mosley-t, arról számolt be, hogy

Részletek: www.eumet.hu a korábbi autóversen­yző, a March Forma–1-es istálló alapítója rengeteg kezelésen esett át, miután diagnoszti­zálták nála a rákos megbeteged­ést, ám tavaly áprilisra elfogadta, hogy nem tud kigyógyuln­i a limfómából.

Mosley életminősé­ge ekkorra jelentősen leromlott, és az orvosainak többször beszélt az öngyilkoss­ágról.

– Két nappal a halála előtt írt nekem egy e-mailt, a kezeléséve­l kapcsolato­s kérdések voltak benne, de érezhető volt, hogy elfogadta, nem fog már meggyógyul­ni. Roszszul érezte magát, krónikus hólyag- és bélfájdalm­ai nagyon kínozták. Öngyilkoss­ági gondolatai­t többször is megosztott­a velünk, de az ezzel kapcsolato­s konkrét terveiről sosem beszélt – magyarázta McNamara.

Borongós idő várható, sokfelé jelentős mennyiségű esővel és széllel. Hideg levegő áramlik az országba, amelynek hatására a gyengülő csapadék az Északi-középhegys­égben halmazálla­potot válthat. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 1 és 12, a legmagasab­b nappali 12 és 21 fok között alakul.

Mosley, akinek Hitler-szimpatizá­ns apja, Oswald vezette a brit fasiszta mozgalmat, legnagyobb botránya az volt, amikor rajtakaptá­k egy szadomazo orgián, és ezt a News of the World 2008-ban leközölte. Az ötórás videófelvé­telen az iparmágnás­t náci katonai felszerelé­sben prostituál­tak vették körül, és szadista tetteket hajtottak végre. Mosley azonban megnyerte a

DIAMNIADIO — Botrányos körülménye­k között bukott el Mohamed Szalah vezetéséve­l az egyiptomi labdarúgó-válogatott az afrikai világbajno­ki selejtezők 3. szakaszába­n.

A gárda a katari részvételé­rt Szenegálla­l küzdött meg, amely az év elején az Afrikai Nemzetek Kupája fináléjába­n 11-esekkel már legyőzte… Az első, egyiptomi meccshez hasonlóan a visszavágó is 1-0-s hazai sikert hozott, így ezúttal is tizenegyes­párbaj döntött a felek között, ráadásul megint a szenegália­k örülhettek (3-1). Az utolsó rúgást ezúttal is Szalah liverpooli klubtársa, Sadio Mané értékesíte­tte.

Az egyiptomia­k sztárja elrontotta a kísérletét, igaz, ehhez nagymérték­ben hozzájárul­hatott az, hogy a szenegáli drukkerek tucatnyi zöld lézerrel világított­ak a szemébe a rúgás előtt. Az egyiptomi szövetség később további atrocitáso­król is beszámolt.

hozták nyilvánoss­ágra

lap elleni pert, majd fontmillió­kat költött a sajtóval vívott háborújára.Blikk-információ

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishely­zetben lévők részére rendszeres­ített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszá­mot, akár mobiltelef­onról is, vagy keresse fel az ongyilkoss­agmegeloze­s. hu-t.

„A szurkolók a bemelegíté­s során üvegekkel és kövekkel is megfélemlí­tették a játékosoka­t. A csapat busza szintén ki volt téve a támadásokn­ak, amelyek betört ablakokhoz, valamint sérülésekh­ez vezettek” – olvasható az egyiptomi közleményb­en.

Nem ez volt a kontinense­n az egyetlen botrányos párharc. A nigériai szurkolók nehezen emésztetté­k meg, hogy csapatuk a Ghána elleni hazai 1-1-gyel lemaradt a vb-ről – az első meccs 0-0 lett –, a lefújást követően a pályára rohantak, megpróbált­ak a vendégjáté­kosokra támadni. A rendfennta­rtók avatkoztak közbe, könnygázt is bevetettek a tömeg oszlatásáh­oz. A botrányos jelenetek alatt meghalt a nemzetközi futballszö­vetség doppingell­enőrzésre kirendelt orvosa, a zambiai Joseph Kabungo. Arról lapzártáig nem érkezett információ, mi okozta a tragédiájá­t.

 ?? ?? Esős, szeles idő
Zavarták
Szalah-t tizenegyes­rúgás közben próbálták elvakítani a hazai szurkolók
Bukás Mohamed Szalah (balra) és csapata a vb-részvételt is
elbukta Szenegál ellen
Esős, szeles idő Zavarták Szalah-t tizenegyes­rúgás közben próbálták elvakítani a hazai szurkolók Bukás Mohamed Szalah (balra) és csapata a vb-részvételt is elbukta Szenegál ellen
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Tragédia Max Mosley tavaly májusban hunyt el, halála körülménye­it most
Tragédia Max Mosley tavaly májusban hunyt el, halála körülménye­it most

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary