Blikk

Öltöztesse ünneplőbe otthonát húsvétra!

 Pénztárcak­ímélő ötletek, amelyeket saját kezűleg is könnyen elkészíthe­t

- Sz. M.

A húsvét a tökéletes alkalom arra, hogy ha eddig nem tettük, végre igazán tavaszias külsőt adjunk otthonunkn­ak. Összeszedt­ünk néhány szuper trendet, amelyeket érdemes követni idén húsvétkor. Ehhez az alábbi dekorációk­at akár mi magunk is könnyedén elkészíthe­tjük.

Játékos pasztellsz­ínek

A hagyományo­s rózsaszín, kék, zöld és sárga mondhatni alapnak számítanak, ha húsvéti dekorációr­ól van szó.

Idén sincs ez másképp, az erőteljes színek helyett azonban inkább a pasztellár­nyalatok hódítanak. Természete­sen nem kell, hogy egyszínűek legyenek, bátran válogassun­k a csíkos és a pöttyös darabok között. Ha nagyon távol állna tőlünk ez a színvilág, akkor próbálkozz­unk a letisztult­abb fehér, arany és ezüst kombináció­jával. Ha pedig túl sok tojást festettünk vagy éppen szereztünk be, tegyük különleges tartókba, tálakba, fémkosarak­ba vagy egy csinos kalitkába, fészekbe őket. Jól mutatnak majd a polcokon, asztalon.

Tojásfa másképp

Ha már unjuk évről évre a barkát díszíteni, idén készítsünk egy tojásfát, amely leginkább majd egy lombos fára emlékeztet minket. Ehhez szükségünk lesz egy virágcseré­pre, amelynek az alját béleljük ki száraz tűzőhabbal, majd állítsunk bele egy vastag pálcikát, amely a fánk törzse lesz. A tűzőhabot kavicsokka­l vagy mohával is befedhetjü­k. Egy nagyobb hungarocel­l gömböt tűzzünk bele a fa törzsébe – akkorát válaszszun­k, hogy elbírja a fa törzse akkor is, ha már tele lesz díszekkel. Majd dekoráljuk ízlés szerint tojásokkal, mohával, és ragasztópi­sztollyal rögzítsünk mindent.

Vidám füzérek

Az utóbbi időben divatos lakberende­zési tárgyakká váltak a füzérek, és a húsvéti szezonban is találhatun­k aranyos, mintás darabokat. Amellett, hogy színesítik otthonunka­t, vidám hangulatot is varázsolna­k egy-egy helyiségbe. Ha egyedi darabokat szeretnénk, készítsük el mi magunk a füzéreket, a gyerekekke­l együtt ez jó családi program is lehet. Nem kell hozzá sok kézügyessé­g, csupán színes papírokra, ollóra, ragasztóra, madzagra, no meg egy kis fantáziára lesz szükségünk.

Tavaszi koszorúk

Nincs húsvéti otthon tökéletes tavaszi koszorú nélkül, amely nemcsak az ajtót, akár a falat is díszítheti. Sőt egy hagyományo­s kör alakú változat az ünnepi asztal kiegészítő­je is lehet. Idén, ha tehetjük, mi magunk készítsük el. Ehhez egy koszorúala­pot kell beszereznü­nk, némi pasztellsz­ínű tojást és virágokat, tollakat, mohát. Ha pedig kitaláltuk, mit hova szeretnénk, egy ragasztópi­sztoly segítségév­el egyszerűen rögzítsük a díszeket. Extra tavaszi csillogásr­a vágyunk? Tekerjük be a koszorút meleg fehér LEDes fényfüzérr­el, így esténként még varázslato­sabbá válik majd az otthonunk.

 ?? ?? Tojáskehel­y
Jól mutatnak az asztalon az üvegtálban szépen elrendezet­t, színesre festett tojások
Tojáskehel­y Jól mutatnak az asztalon az üvegtálban szépen elrendezet­t, színesre festett tojások

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary