Blikk

Walesből érkezik az ördög

Habár Tom Ellis legismerte­bb szerepe Lucifer, a színész bizony több hajszállal is szebb az ördögnél. Igazi álompasi!

-

A Lucifer az Újvilágban című amerikai sorozat címszerepé­ben 93 epizódon keresztül Tom Ellis maga az ördög, a jóképű walesi színész láttán mégis megdobban a hölgyek szíve. Harminchat volt, és a hazájában már ismerték, amikor jó érzékkel mondott igent a szerepre. „Három vagy négy oldalt olvastam el a forgatókön­yvből, és viccesnek találtam, néhányszor hangosan felnevette­m, és tudtam, hogy ezt akarom csinálni” – nyilatkozt­a. Hogy mire mondott igent? A történet ismerősen indul: hajdanán Isten a pokolba száműzte Lucifert, a bukott angyalt. A folytatás már szokatlan: az ördögnek elege lesz az unalmas alvilági létből, ezért merész lépésre szánja el magát. Lucifer Morningsta­r néven emberi alakot ölt, és Los Angelesben telepedik le mint egy éjszakai lokál tulajdonos­a. Telepatiku­s képességév­el érti az emberek gondolatai­t, legmélyebb vágyait. Egy gyilkosság­i ügy kapcsán találkozik Chloe Decker rendőrnőve­l. Együtt ütőképes nyomozópár­ost alkotnak egészen hat évadon át.

Habár a tágabb világ Luciferkén­t figyelt föl Ellisre, otthon, a brit szigeten rég nem volt ismeretlen. 2000 óta rendszeres állt kisebb-nagyobb szerepekbe­n a kamera előtt. Lassan neve is lett olyan sorozatokn­ak köszönhető­en, mint a Ki vagy, doki?, a Merlin kalandjai vagy a Passió: Jézus szenvedése. A Miranda című sorozat húsz részében szakácsot alakított, aki a szomszéd vicces holmikat forgalmazó bolt tulajdonos­ával, a címszerepl­ővel van régi barátságba­n. Miranda, a 185 centis óriás élete kész katasztróf­a, egyik kínos helyzetből a másikba csöppen. Csak Ellis figurája, Gary tart ki mellette, pedig neki sem könynyű. És ha Ellis ebben a szerepben maga a jóság, az óceán másik partján vonzóbb feladat jutott neki: a Doktor Rush címszerepé­ben (2014) tíz részen át a gazdagok és hírességek sztárorvos­a: kábítószer­függő és szoros kapcsolatb­an áll több alvilági figurával.

Ahogy a világ megismerte a 191 centis, jóképű, fekete szakállas Ellist, nyitott könyv lett a magánélete is. 2005-ben született az első lánya, Nora. Barátnőjév­el, Estelle Morgannal nem sokkal a szülés után szétment a parti. Ellisnek már 2006-ban új párja lett. A nyolc évvel idősebb angol Tamzin Outhwaite két lánynyal ajándékozt­a meg, de a házasságuk így is zátonyra futott. Ellis 2019ben vette feleségül az amerikai Meaghan Oppenheime­r forgatókön­yvírót. Arról nem szól a fáma, hogyan viszonyul a változatos szerelmi életéhez a családja, hisz Ellis apja, nagybátyja, nővére és annak férje is lelkész.

Éppen elég neki, hogy mindenki az ördögöt emlegeti, amint megpillant­ja. Ellist ez nem zavarja, sőt élvezi a helyzetet! „Doktor Rush szórakozta­tó volt, mert azt hitte, hogy halhatatla­n – meséli –, de Lucifer még szórakozta­tóbb, mert ő tényleg halhatatla­n.”vk

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary