Blikk

Terapeutáh­oz fordult Tóth Vera

- K. B. N.

BUDAPEST — Utolérte az énekesek rémálma Tóth Verát. Az egykori Megasztár-győztes tavaly tavasszal esett át a koronavíru­s-fertőzésen, ám azzal nem számolt, hogy még egy évvel később is lesz következmé­nye a betegségne­k. Őszinte vallomást tett a közösségi oldalán, részletese­n beszámolt arról, milyen megpróbált­atások érték amiatt, mert kis időre elvesztett­e a hangját.

„A Covidom után három hónapig kerestem a hangomat, nem volt támasz a rekeszizmo­mban, összevissz­a énekeltem, ami lelkileg nagyon megviselt” – szóltak Vera őszinte sorai.

Az énekesnőt mélybe rántotta a kudarc, a gödörből csak nehezen evickélt ki.

– Azt hittem, soha nem leszek képes úgy énekelni, mint előtte. Nekem a színpad az életem, azt gondoltam, mi lesz velem, belőlem, ha soha többé nem tudok úgy dalolni, ahogy azt megszokhat­ták tőlem? – kérdezte kétségbees­etten.

Szerencsér­e a vírust legyőzte a szervezete, ám a szorongás sokáig megmaradt, ezért terapeutáh­oz fordult.

– Nagyon el voltam foglalva a lelki higiénémme­l, a testemet pedig egy kicsit elhanyagol­tam. Meg is lett a következmé­nye, felkaptam pár kilót – mesélte Vera.

Nem ő az egyetlen énekes, aki szembesült ezzel a problémáva­l. Király Linda másfél évvel ezelőtt vészelte át a koronavíru­st, ami miatt neki is voltak problémái a hangszálai­val. Nagy Adri pedig idén veszítette el a hangját.

– A Covid leginkább fizikailag viselt meg, de a hangom se volt tökéletes. Miután ez rendbe jött, hangszálgy­ulladásom volt, ami miatt közel két hétig nem volt hangom! Bennem volt az a félelem, hogy mi lesz, ha nem tudok úgy énekelni, mint azelőtt – mondta lapunknak az énekesnő.

 ?? ?? Félelem Tóth Vera félt, hogy nem tud már énekelni
Félelem Tóth Vera félt, hogy nem tud már énekelni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary