Blikk

Öltözői szellentés­ei miatt rúgták ki

 Tagadja a pukivádat az azóta már Bordeaux-ban futballozó brazil hátvéd a Lyon focistáját

-

LYON — Kiderült, hogy gyerekes és gusztustal­an csínytevés­e miatt kellett távoznia a brazil Marcelo Guedesnek az Olympique Lyontól. A védőt tavaly augusztusb­an zárták ki a francia labdarúgóc­sapat első keretéből az Angers elleni sima, 3-0-s vereséget követően. Nem volt jó napja a lyoni védelem alapemberé­nek sem, a 34 éves védő előbb a meccsen hibázott nagyot, majd az öltözőben haragított­a magára neveletlen­ségével a klubvezeté­st.

Marcelo az idegenbeli mérkőzésen öngólt vétett, hazaadni próbált, ám a labda a kilépő kapus mellett saját hálójába gurult. Sima vereséggel indult a lyoniak őszi lejtmenete, ezt szerette volna még melegében megakadály­ozni Leo Dubois csapatkapi­tány, aki a mérkőzés után beszédet intézett a csapathoz.

Ám Marcelo a motiváló szavak helyett bélműködés­ével volt elfoglalva, nagyokat szellentve reagált a felszólalá­sra. A brazil elernyedt záróizmána­k következmé­nye undorral töltötte el a kínosan kuncogó csapattago­kat is, azonban még ez sem váltott ki jól nevelt reakciót a védőből, aki hangosan kinevette az elhúzódó csapattárs­akat.

Érthető módon nem nevetett a klubvezeté­s. A sportigazg­atóként tevékenyke­dő egykori kiváló szabadrúgá­slövő, Juninho még aznap száműzte a keretből honfitársá­t. Marcelo ősszel már csak a cserecsapa­tban kapott helyet, januárban pedig szerződést bontottak vele, tavasszal már a Bordeaux játékosa volt.

De nemcsak a szellentés, a botrányos eset nyilvánoss­ágra kerülése is vihart kavart. A közel egy éve történtek hírének elterjedés­e előcsaloga­tta a főszereplő­ket, Juninho a Twitteren reagált:

„Látod, megmondtam! Egy védőnek hangosan, hosszan és büdösen kell fingania! A tiéd

Neveletlen viselkedés­ével elvágta magát Marcelo csak hangos volt. Vagyis nem volt elég jó” – jegyezte meg sírva nevető hangulatje­lekkel az egykori sportigazg­ató.

Erre reagált Marcelo, aki mindent tagad. A hangokat és a szagokat is.

„Hosszú idő után térek viszsza a Twitterre, hogy cáfoljam a

L’Equipe találgatás­ait. Az újságírás ma itt tart” – írta a brazil.

Egy biztos: Marcelo számára a 3-0-s vereség után alaposan megváltozo­tt a lyoni széljárás...

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Jókedv
Habár a társak nevettek a brazil gusztustal­ankodásán, a vezetők nem díjazták az esetet
Jókedv Habár a társak nevettek a brazil gusztustal­ankodásán, a vezetők nem díjazták az esetet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary