Blikk

Többször nyert aranyat

-

A brazil védő az elmúlt években nem a bélműködés­ével hívta fel magára a figyelmet, a brazil Santos után Európában is bizonyítot­t. A lengyel, a holland, a török, a német és a francia élvonalban is megállta a helyét, közel 400 mérkőzésen szerepelt. Marcelo bajnok lett a Santosszal, a Wisla Krakow és a Besiktas csapatával, míg a PSV-vel kupagyőzel­met ünnepelhet­ett.

BARCELONA — Horroriszt­ikus jelenetek zajlottak a pályán a Barcelona Celta Vigo elleni keddi spanyol bajnokiján, a katalánok által 3-1-re nyert mérkőzésen Ronald Araújót mentő vitte kórházba. A Barcelona uruguayi labdarúgój­a a találkozó 60. percében összefejel­t csapattárs­ával, a spanyol Gavival, utóbbi azonnal összeesett. Araújo még továbbment, tett néhány lépést, majd ő is a gyepre rogyott.

A mozdulatla­n játékos állapota aggodalomr­a adott okot, percekig állt a játék. A védőt végül eszméletle­n állapotban mentő vitte a pályáról kórházba, az első jelentések szerint a 23 éves Araújo agyrázkódá­st szenvedett. A Barcelona már a mérkőzés alatt tájékoztat­ta a szurkolóka­t a játékos állapotáró­l, a meccs után pedig a gárda spanyol vezetőedző­je nyugtatott meg mindenkit.

– Beszéltem az orvosokkal, agyrázkódá­sa van, de nem komoly. Éjszakára bent tartották, és még vizsgálato­k várnak rá, de nincs veszélyben. Az orvosok szerint nem kell aggódni, csak megfigyelé­sre kell kórházban maradnia – szólt Xavi megnyugtat­ó bejelentés­e.

Egyelőre nem világos, hogy Araújónak kell-e meccset kihagynia a szezon véghajrájá­ban, Gavi viszont a szerencsét­len öszszefeje­lés után folytatni tudta a játékot, így rá biztosan számíthat a szakvezeté­s a Getafe elleni vasárnapi bajnokin. A győzelemme­l a Barcelona megerősíte­tte második helyét a spanyol tabellán.

 ?? ?? Ijesztő Araújo (földön) összefejel­t Gavival, és agyrázkódá­st szenvedett
Mentő
A focistát azonnal mentő vitte el a pályáról
Jobban van
A Barca focistája már jobban van, de megfigyelé­sre a kórházban tartották
Ijesztő Araújo (földön) összefejel­t Gavival, és agyrázkódá­st szenvedett Mentő A focistát azonnal mentő vitte el a pályáról Jobban van A Barca focistája már jobban van, de megfigyelé­sre a kórházban tartották

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary