Blikk

Csúcsformá­ra gyúr Tihanyi Tóth Csaba

 Alapvetően a jó erőnlét a cél, de az sem hátrány, ha eltűnik néhány pluszkiló

- Cs. H.

BUDAPEST — Nagy fába vágta a fejszéjét Tihanyi Tóth Csaba. A Barátok közt egykori Novák Lacija kőkemény edzésbe kezdett, s ebben profi szakember segítségét is kérte, Katus Attila felügyeli minden mozdulatát.

A színész életében régóta fontos szerepe van a sportnak, azt vallja, hogy azért is van jó kondiban, mivel nincs káros szenvedély­e, s figyel arra, hogy akármilyen elfoglalt is, mindig legyen ideje testmozgás­ra. Tihanyi Tóth nem titkolt szándéka, hogy pár kilót leadjon, ám elsődleges célja az, hogy minél tovább megőrizze egészségét s jó közérzetét, erejét.

– Mindig is az életem része volt a sport, ráadásul a Prémium Médiaválog­atott szövetségi kapitányak­ént kötelesség­em jó kondiban lenni – kezdte lapunknak a színész. – Katus Attila barátommal kezdek bele az edzésbe, aki nemcsak a teremben lesz mellettem, hanem étrendet is készít nekem, emellett pedig vitaminoka­t és kollagénes termékeket is fogyasztok. Egyelőre heti egy edzést iktattunk be, de meglátjuk, hogy mennyire tetszik majd. Korábban is jártam konditerem­be, de nekem unalmas volt a súlyok emelgetése, ám biztos vagyok benne, hogy egy jó edzővel ez most nem így lesz.

A színész 54 évesen jó pár évet letagadhat­na, ám célja, hogy ez a jövőben is így maradjon.

– Nem feltétlenü­l a fogyás a cél, de örülnék, ha pár kilót leadnék. Nem vágyom kockahasra, ez a fajta hiúság hiányzik belőlem, szeretem magam pocakosan. A mozgás a fontos, hogy jó kondiban legyek. A szigorú étrend sem jelenthet problémát, mivel alapvetően kerülöm a cukrot és a fehér lisztet, de azért egy jó pörkölthöz kell egy friss szelet fehér kenyér – mondta nevetve.

Bár a Barátok közt tavaly véget ért, a legendás sorozatot nemrég kezdték ismételni, amelynek nemcsak a rajongók, hanem Tihanyi Tóth is örül.

– Az első részt az egész család nézte. Leültünk a tévé elé, és nosztalgiá­ztam, a fiamnak, Nimródnak pedig minden az újdonság erejével hatott. Ő azóta is néz minden részt, és sokszor meglepődik, hogy milyen mások az autók, a ruhák, de még a frizurák is. Sok régi néző írja az ismétlés kapcsán, hogy mit sem változtam, de azért én látom, hogy az 1998-as kezdetekko­r még szinte kölyök voltam, no meg húsz kilóval kevesebb – mesélte nevetve a színész, akinek rengeteg munkája van, feleségéve­l együtt saját műsorukkal járják az országot.

– Október végéig be vagyunk táblázva, de nem panaszkodo­m. Szeretünk dolgozni, a múlt héten több ezer néző előtt léptünk fel. Azért igyekszünk kicsit pihenni is, tervezünk egy pár napos külföldi nyaralást, még nem döntöttük el, hogy Olaszorszá­gba vagy Horvátorsz­ágba megyünk.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Segítség
Tihanyi Tóth Csabának a konditerem­ben Katus Attila lett a személyi edzője
Segítség Tihanyi Tóth Csabának a konditerem­ben Katus Attila lett a személyi edzője
 ?? ?? Sport
A színész elárulta, sokat focizik, így muszáj jó kondiban lennie
Sport A színész elárulta, sokat focizik, így muszáj jó kondiban lennie

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary