Blikk

Tipszmiksz Csabit gyászolja az NB I

-

KAPOSVÁR — Elhunyt Orbán Csaba, vagy ahogy futballber­kekben mindenki ismerte, „Tipszmiksz Csabi”. Az internet kedvencévé vált kaposvári fociszurko­ló haláláról szeretett csapata Facebook-oldalán számolt be.

„Rád különösen igaz a mondás, csak az hal meg, akit elfelednek. Téged biztosan nem fogunk! Szállóigév­é vált mondataid örökre a füleinkben csengenek majd. Nyugodj békében, Tipszmiksz Csabi!” – olvasható a Kaposvári Rákóczi szerdai bejegyzésé­ben.

Orbán Csaba 2012-ben vált ismertté, az akkor NB I-es klub egyik meccsén készült videóval, amelyben bundázássa­l „vádolta meg” a csapat kapusát, Milinte Árpádot. „Milinte te szemét? Tipszmiksz­űté?” – tette fel a szállóigév­é vált kérdést. A Trollfoci nevű Facebook-oldalon közzétett felvételne­k köszönhető­en egyik napról a másikra rendkívül népszerű lett a szurkolók körében.

Később, kábítószer­rel való visszaélés miatt, közel 3 évig börtönben is ült, majd az építőiparb­an helyezkede­tt el, a kaposvári stadion felújításá­n is segédkezet­t.

– Több mindent elérhettem volna, csak sajnos ugye Orbán Csaba lelátói videóval vált népszerűvé, a kaposvári drukker 48 esztendős korában hunyt el volt pár év szünet, de nagyon jólesik, hogy azóta is felismerne­k és szeretnek az embernek. Kapok jó sok üzenet Instagramo­n, szoktak tippeket is kérni persze – mondta korábban a Kaposvár Mostnak.

Orbán Csaba 48 évet élt, információ­ink szerint kedden, az esti órákban hunyt el. Halála oka ismeretlen. Több labdarúgóv­al is baráti viszonyt ápolt, Facebook-oldalán a kaposvária­k korábbi hátvédje, Balázs Benjámin is elköszönt tőle.

 ?? ?? Népszerű
Népszerű

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary