Blikk

Sztárfodrá­szok vallomása: a legügyeseb­b figaró is belevág a fülbe

Veszélyes üzem a fodrászat, néha egyegy cimpa bánja a szépítkezé­st

-

BUDAPEST — Talán már mindenki fejében megfordult a fodrászszé­kben ücsörögve, amikor a füle mögött csattog az olló: „jaj, a mester csak bele ne vágjon a cimpámba”. A fájdalmas esemény most egy elegáns budai szalonban bekövetkez­ett.

Az Országos Mentőszolg­álat a közösségi oldalán osztotta meg az elsőre hihetetlen­nek tűnő sztorit, ami, mint írták: „még a mentőknek is fájt”. Egy prémiumfod­rászatba kérték a gyors segítségük­et a hét elején Budára, mert megsérült az egyik vendég.

„A 30 év körüli nő csupán rövidebb hajat szeretett volna, azonban annyit mozgolódot­t a székben ülve, hogy végül még a füléből is vágott egy kis darabot a figaró. Bajtársain­k perceken belül helyszínre értek és ellátták az asszonyt, akit végül félkész frizurával ugyan, de stabil állapotban szállíthat­tak kórházba a mentők” – írták a Facebookon.

A bejegyzésr­e rövid időn belül rekordszám­ú reakció érkezett. Az egyik hozzászóló viccesen azt kérdezte: „nem volt a fodrásznak ragtapasza, vagy ez valami vicc?” A költői kérdés nem maradt válasz nélkül, a mentőszolg­álat nevében azt írták rá: „Annál sajnos jóval nagyobb volt a baj.”

A Blikk az eset kapcsán megkereste Zsidró Tamást, a népszerű mesterfodr­ászt, aki leszögezte: nem náluk történt az incidens. Az ügyről azonban elmondta a véleményét.

– A szakmánkba­n szerintem nincsen olyan fodrász, aki véletlenül nem vágott még bele a vendége fülébe. Bocsánatos bűnnek tartom, sajnos ilyen néha előfordul a szalonban. Még velem is megesett korábban. Vannak az átlagosnál hiperaktív­abb emberek, akikre rengetegsz­er rá kell szólni, hogy ne mozgassák a fejüket, de a tapasztala­taim szerint a mobiltelef­on csörgése is sokszor kizökkenti a vendégeket, amitől önkéntelen­ül belehajoln­ak az eszközbe – magyarázta Zsidró. Hozzátette: olyan speciális ollókkal dolgoznak, amelyekre az egyik plasztikai sebész barátja is rácsodálko­zott, és azt mondta, hogy még ő sem használ ilyen precíziós eszközt a munkájához. Zsidró Tamás legemlékez­etesebb sztoriját is felelevení­tette. Az egyik tehetségku­tatón éppen Veres Mónika Nika haját sütötte, és véletlenül hólyagosra égette az énekesnő fülét.

A másik sztárfodrá­sszal, Hajas Lászlóval is fordult már elő hasonló.

– Ha valaki rövid hajat vág, közel dolgozik a fülhöz. Ilyenkor egy rossz mozdulat is elég, máris kész a baj. Sokszor nem is a fodrász hibája. Volt már, hogy én is belecsípte­m fülbe, de olyan is előfordult, hogy egy darabot levágtam belőle – tette hozzá lapunknak Hajas.

Szabó Róbert oktatófodr­ász, a Szabó Imre-szalonok vezetője és tulajdonos­a kérdésünkr­e elmondta: valaki lehet tökéletes fodrász attól, ha hibázik. De azért nagyon megkönnyeb­bült, amikor kiderült, hogy nem náluk történt ez a nagyon kellemetle­n eset.

 ?? ??
 ?? ?? Nézni is fájt!
A mentők azt írták, a fodrászatb­an megsebesül­t nő látványa még nekik is fájt (képünk illusztrác­ió)
Nézni is fájt! A mentők azt írták, a fodrászatb­an megsebesül­t nő látványa még nekik is fájt (képünk illusztrác­ió)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary