Blikk

Rossi fiatalokka­l frissíti a csapatát

-

Rossi (középen) tudja, hogy a németek elleni szombati mérkőzésen is csak tökéletes játékkal lehet esélye a válogatott­nak

TELKI — Fiatalokka­l bővült a szombati, németek elleni Nemzetek Ligája-összecsapá­s (M4, 20.45) előtt a magyar labdarúgó-válogatott kerete. Az U21-es gárda Eb-selejtezői­nek végeztével ugyanis Schön Szabolcs és Kerkez Milos is csatlakozo­tt Marco Rossi csapatához. Az amerikai Dallasban légióskodó Schön már nyolcszoro­s válogatott, ezzel szemben a holland AZ Alkmaart erősítő, 18 éves Kerkez életében először vesz részt a nemzeti együttes felkészülé­sében.

Rossi az Európa-bajnok olaszok elleni szűk vereséget elfogadhat­ónak nevezte.

– Nyilván nem voltam boldog a lefújást követően, de szerintem nekünk még belefér az, hogy 2-1-re kikapunk az olaszok otthonában – mondta a kapitány az MTI-nek. – Nálunk van egy mérce: ha a szurkolók a mérkőzés végén eléneklik a csapattal a Himnuszt, azt jelenti, hogy nincs ok a szégyenkez­ésre.

Az olasz szakember bevallotta, csak akkor van esélyünk a németek elleni sikerre, ha a telt házas Puskás Arénába látogató vendégek nem fognak ki jó napot.

– A németek semmivel sem gyengébbek, mint az angolok, ha valaki azt gondolja, reális esélyünk van ellenük a győzelemre, téved. Egyet ígérhetek, nem többet: ami tőlünk telik, ezúttal is megtesszük. S közben bízunk abban, hogy mi életünk meccsét játsszuk, ők meg nem – mondta.

 ?? ?? Realista
Realista

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary