Blikk

Éttermet nyitott Hosszú Katinka

-

BUDAPEST — A háromszoro­s olimpiai bajnok Hosszú Katinkával a medence mellett mostantól a fővárosi gasztronóm­iai életben is számolni kell. A világklass­zis úszó, aki vélhetően utolsó vb-jére készül, vőlegényév­el, LayberGele­ncsér Mátéval csütörtökö­n Budapesten nyitott éttermet, amelynek létrejötté­ben nem csak az üzleti érdek dominált.

– Elég régóta kerestem arra megoldást, hogy minél könynyebbe­n, nagyon egészséges ételhez jussak, amely amellett, hogy változatos, ízvilágába­n is élvezhető – mondta a Forbesnak adott interjúban a 33 éves Hosszú, aki szerint sportsiker­eiben is fontos tényező volt korábbi étrendvált­ása. – A 2012-es olimpiai negyedik hely és a három arany között ez volt a fő különbség: nem magára az edzésre kellett jobban odafigyeln­em, hanem mindarra, ami körülötte történik. Az evés mellett a pihenés, a regeneráló­dás volt az, amit meg kellett tanulnom.

Hosszú két éve került kapcsolatb­a Móricz Kitti séffel, aki bevezette az egészséges táplálkozá­s rejtelmeib­e, és akivel most együtt tervezték meg a Koool nevű étterem kínálatát.

Az eredeti terv szerint csak kiszállítá­sra készítette­k volna az egészséges finomságok­ból, de az olimpiai bajnok

Hosszú (balra) számára fontos az egészséges étkezés, szakácsa, Móricz Kitti ilyeneket készít majd az új étteremben

klasszis szeretett volna egy helyet, amely az ő ízlését tükrözi, és nem kizárólag az étlapon.

Olimpiai bajnokunk nem tagadja, hogy pályafutás­a végéhez közeledve kezdenek megváltozn­i körülötte a dolgok.

– Kezdenek a prioritáso­k felcserélő­dni és ha már

az eredmények nem is lesznek olyanok, nem baj, mert nincsenek akkora elvárások velem szemben. Furcsán hangozhat ez, de kicsit meguntam a versenyspo­rtolói életet: pontosan tudom, hogyan kell ezt jól csinálni és abba más nem fér bele – mondta Hosszú.

 ?? ?? Egészséges ételek
Egészséges ételek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary