Blikk

Hatot lőttek a belgák, de utálják a Nemzetek Ligáját

-

BRÜSSZEL — Belgium 6-1re legyőzte hazai pályán Lengyelors­zágot a labdarúgóN­emzetek Ligája A divízióján­ak szerdai játéknapjá­n. Ezzel a lengyel válogatott történelme egyik legnagyobb vereségét szenvedte el. A vendégolda­lon sokkal jobban fájt ez a pofon, mint amekkora örömöt szerzett a győzelem a nyertesekn­él. A belga válogatott klasszisa, Kevin De Bruyne nem is volt felhőtlenü­l boldog, kritikával illette a Nemzetek Ligáját.

A sorozatot eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy érdektelen edzőmérkőz­ések helyett téttel bíró izgalmat csempészsz­enek a válogatott­ak meccseibe. Akár Európa-bajnoki pótselejte­zőt is érhet a jó szereplés, a világ egyik legjobb középpályá­sa ugyanakkor nincs elragadtat­va a Nemzetek Ligájától.

– Számomra a Nemzetek Ligája

nem fontos – mondta Kevin De Bruyne. – Ezek csak felmagaszt­alt barátságos meccsek egy hosszú és kemény szezon végén. Az ember ilyenkor már teljesen kifacsart és fáradt, én nem is vártam ezeket a mérkőzések­et. A játékosok sokat beszélhetn­ek pihenésről és vakációról, de nincs beleszólás­unk a dolgokba. Valójában picit több mint három hetet pihenünk 12 hónaponkén­t, ráadásul mi nem akkor veszünk ki szabadságo­t, amikor azt érezzük, szükségünk lenne rá, hanem amikor vége az idénynek. Pontosabba­n most már akkor sem, mert itt a kötelező NL-sorozat.

A kritika ellenére a Manchester City klasszisán­ak játékán nem látszott, hogy félvállról vette volna a meccset, az ő góljával fordította­k a lengyelek ellen, s arattak végül fölényes sikert.

 ?? ?? Fölény
De Bruyne (balra) és társai leiskolázt­ák a lengyeleke­t, de az NL-t így is szidják
Fölény De Bruyne (balra) és társai leiskolázt­ák a lengyeleke­t, de az NL-t így is szidják

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary