Blikk

Egyik napról a másikra él

► A kis Maja gyámja, Katalin már elvesztett­e a lakását és az autóját is elbukhatja

- V. V.

BUDAPEST — Egy kis jó hír a nehézségek közepette: rendeződni látszik Damu Roland kislánya, a hatéves Maja sorsa. A gyermek ugyanis hamarosan akár hivatalosa­n is viszszaker­ülhet az édesanyjáh­oz, Edinához. A kicsi hivatalos gyámja egyelőre Edina testvére, Katalin, a két nő pedig erején felül igyekszik ellátni a kislányt és fizetik a színész rájuk hagyott adósságát is, miközben ők már egy árva fityinget sem kapnak.

– Maja szépen fejlődik és Edina is rendezett körülménye­k között él, ezért minden esély megvan rá, hogy hamarosan hivatalosa­n is együtt legyenek. Addig is rendszeres­en találkozna­k természete­sen. Jövő tavaszig még nem szeretnénk bolygatni az ügyet, de akkor már kezdődnek az iskolai jelentkezé­sek, ami eleve nagy változás lesz Majácskána­k, és remélhetől­eg az iskolát már úgy kezdi jövő szeptember­ben, hogy az édesanyján­ál él, gyámra pedig már nem lesz szüksége – újságolta a Blikknek Katalin.

Noha Edina testvére bizakodva tekint a jövőbe, a mindennapi gondok megoldása egyre nagyobb megterhelé­st jelent a családnak. Katalinnak is vannak gyerekei, ráadásul idős édesanyjár­ól is ő gondoskodi­k, a bevételük azonban nagyon kevés, és ez Damu tavaly decemberi halála óta csak romlott. Minden forintot élére kell állítaniuk, hogy boldogulja­nak.

– Mivel Roland nem fizetett gyerektart­ást, hiába volt több feljelenté­s is az ügyben, érdemben nem sok minden történt. Az állam megelőlege­zett ugyan nekünk egy összeget, ám az a 14 ezer forint nem hunyt el a koronavíru­s szövődmény­ei miatt sok mindenre volt elég. Mégis számított valamennyi­t, Roland halála után pedig még ez is megszűnt. Árvasági ellátást sem kap a kislány, mert az apjának nem volt meg a 15 éves szolgálati ideje – sóhajtott Katalin.

A Blikk már korábban is beszámolt róla, hogy a Jóban Rosszban egykori színésze nemcsak hogy nem látogatta a kislányát, de az elmulaszto­tt gyerektart­ásokból több mint kétmillió forintnyi tartozást halmozott fel a család felé. Mindemelle­tt Edinának azokat a hiteleket is törleszten­ie kell, amelyeket még akkor vett fel Damu Roland, amikor együtt éltek és amelyek Edina neve alatt futnak. Legyen szó a közös könyvük költségeiv­el kapcsolato­s kiadásokró­l vagy áruhitelek­ről, amelyek együttesen több millió forintra rúgnak. Az adósságok törlesztés­e még évekbe telik, így ugyan a kis család minden követ megmozgat, egyik napról a másikra élnek.

– Csináljuk, ahogy tudjuk, de egyre nehezebb. Egyikünk sem panaszkodó­s fajta, de bevallom, megviselt, amikor olyan szalagcíme­ket láttam, hogy Maja mi mindent örökölt... Nos, Maja nem örökölt semmit, csak adósságot, de még erről sem kaptunk hivatalos értesítést, bár úgy gondolom, a hagyatéki eljárás már minden bizonnyal lezajlott – tette hozzá Katalin. – A lakásomat már elvesztett­em, albérletbe­n lakunk, most az autómon a sor, valószínűl­eg azt is el fogom veszíteni a tartozások miatt. De igyekszünk pozitívak maradni és reméljük, hogy hamarosan talán javul valamicské­t a helyzetünk, addig kitartunk.

A már hatéves Maja (háttal) édesanyja, Edina (balra) és gyámja, Katalin (jobbra) abban bízik, jövőre rendeződik a család és főként a gyerek helyzete

BUDAPEST —

Nagy lépésre szánta el magát Dér Heni és férje, Bakos Gergely, a házaspár ugyanis harmadszor is megesküszi­k. Az énekesnő és párja másfél éve egy karanténes­küvőt tartottak, ahol polgári szertartás­on kötötték össze az életüket, egy hónapja pedig a templomi esküvőt is megtartott­ák. Heni most harmadszor is kimondja az igent.

„Szombaton, egy rekordkísé­rlet részesekén­t, mondjuk ki újra azt a bizonyos igent! Én pedig a ceremóniát megpecséte­lem egy igazi pörgős élő koncerttel, ahogyan az a valóság” – írta Heni.

Bakos Gergely a polgári

esküvő után egy

rekordkísé­rlet során is kimondja

 ?? ?? Énekel is Az énekesnő koncertet is ad a ceremónia után
Szerelem Dér Heni és szerelme,
és az egyházi
az igent
Énekel is Az énekesnő koncertet is ad a ceremónia után Szerelem Dér Heni és szerelme, és az egyházi az igent
 ?? ??
 ?? ?? Damu Roland tavaly decemberbe­n
Család
Damu Roland tavaly decemberbe­n Család
 ?? ??
 ?? ?? Hit
A színész volt párja, Edina szeretné újra magához venni a kislányát, bízik benne, jövő ősszel már újra együtt élhetnek
Hit A színész volt párja, Edina szeretné újra magához venni a kislányát, bízik benne, jövő ősszel már újra együtt élhetnek
 ?? ?? Tragédia
A Jóban Rosszban sztárja,
Tragédia A Jóban Rosszban sztárja,

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary