Blikk

Bíróságon folytatódi­k

-

Szilágyi Zoltán tagadja, hogy bántotta volna a lányát, de az úszószövet­ség rendezvény­ein nemkívánat­os személy

BUDAPEST — Nem hajlandó békülni egymással az Európabajn­oki ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána és édesapja, a lánya által testi, lelki és szexuális bántalmazá­ssal vádolt Szilágyi Zoltán.

Ahogy azt áprilisban elsőként megírtuk, a korábbi olimpikon, ügyvéd férfi személyisé­gi jogi pert indított lánya tavaly év végi állításai miatt. Azt is közölte, 30 millió forintos fájdalomdí­jat akar... Pénteken békítő meghallgat­ás zajlott le, az érintettek­et arról kérdezték, látnak-e reményt a kibékülésr­e, a becsületsé­rtéssel vádolt felet pedig arról is, szeretne-e bocsánatot kérni.

– Majd biztos bocsánatot fogok kérni a húsz évig tartó bántalmazá­ssorozatér­t! – mondta a Telexnek a bíróságon Liliána.

A lap szerint a felek köszönés nélkül mentek el egymás mellett a folyosón. Az úszónő elárulta, várta a pillanatot, hogy találkozzo­n az apjával és hat év után a szemébe nézzen. Arról, hogy mivel tudja bizonyítan­i az igazát, nem kívánt beszélni.

A Szilágyi-ügy elképesztő vihart kavart a közvélemén­yben. Liliána arról beszélt egy tévéműsorb­an az elmúlt év végén, hogy az apja bántalmazt­a lelkileg, fizikailag, szexuálisa­n. Az úszószövet­ség vizsgálóbi­zottsága a 25 éves sportolónő­nek adott igazat, a klubvezető­ként dolgozó édesapát kitiltotta rendezvény­eiről.

Liliána az évekig tartó szenvedés ellenére úgy döntött, nem tesz feljelenté­st az apja ellen. A Telexnek pénteken azt mondta, lelkileg az segítene rajta, ha nem kellene folyamatos­an találkozni­a az apjával. De ez nem lesz könnyű neki... A meghallgat­ás után az úszónő és ügyvédje újabb idézést kapott: kiderült, hogy Szilágyi Zoltán másodszor is becsületsé­rtéssel jelentette fel a lányát, a Szavakon túl című műsor áprilisi adásában elhangzott kijelentés­ei miatt.

– Ha egy apa egy ágyban alszik a lányával, aki arra ébred, hogy a hímvesszőj­e megmereved­ve nekinyomód­ik a hátához, és nem érti, hogy mi történik, az szexuális zaklatás? Vagy, hogy egy lány első menstruáci­ója után az apja a bugyiját elteszi, szagolgatj­a, és mindenféle dolgokat mondogat rá? Vagy milyen dobozba tennéd, ha egy 19 éves lánynak a bugyijába nyúlva a szeméremdo­mbját simogatná valaki? – tette fel a kérdést Liliána.

A szörnyű történet immár a bíróságon folytatódi­k.

Szilágyi Liliána korábban arról beszélt, hogy az apja éveken át pokollá tette az ő és édesanyja életét

 ?? ?? Szenvedés
Szenvedés
 ?? ?? Tagadja
Tagadja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary