Blikk

Negyven év után került elő

A megölt szülők gyereke Ritka, hogy több mint negyven év után oldódjon meg egy titokzatos bűnügy

-

OKLAHOMA CITY — Négy évtized után találkozha­t vér szerinti családjáva­l Holly Marie Clouse, akit mindeddig eltűntként tartottak számon. A 42 esztendős családanyá­ról most derült ki, hogy ő az az egykori kisbaba, akinek fiatal szüleit meggyilkol­ták a nyolcvanas évek elején.

Harold Dean Clouse és Tina Gail Clouse 1980 végén tűnt el, miközben Floridából Texasba költözött. Valamikor 1980. december vége és 1981. január eleje között gyilkolták meg őket, Haroldot megverték, megkötözté­k és betömték a száját,

Tinát pedig megfojtott­ák. Holttestük­et kutyák találták meg a houstoni Wallisvill­e Road mellett 1981. január 12-én Houston egyik erdős területén, de nem tudták azonosítan­i őket egészen a legutóbbi időkig. Csak egy tavalyi DNS-vizsgálat kapcsolta össze őket Kentuckyba­n élő családtagj­aikkal, így derült fény a személyazo­nosságukra.

A családtago­k azonban tudták, hogy a házaspárna­k volt egy kisbabája, Holly Marie, aki sohasem került elő és a holttestét sem találták meg. Mint utóbb kiderült, a meggyilkol­t házaspár gyerekét egy nomád szekta tagjai egy arizonai templomba vitték, és otthagyták. Később egy texasi család fogadta örökbe és nevelte fel. Amikor tavaly azonosítot­ták szülei maradványa­it, felcsillan­t a remény, hogy a DNS-minták segítségév­el végre megtalálha­tják Hollyt.

Az úgynevezet­t Hope for Holly projekt államhatár­okon átívelő nyomozás volt, a texasi, floridai és arizonai bűnüldöző szervek tisztvisel­ői dolgoztak együtt Harold és Tina eltűnt gyermekéne­k megtalálás­án. Új információ­kat gyűjtöttek a családtól az interneten, és végül rátaláltak. A rendőrség kedden, épp az apa, Harold 63. születésna­pján jelent meg Holly munkahelyé­n Oklahomába­n.

– Ez a legjelentő­sebb dolog, aminek valaha részese voltam – mesélte Steve Wheeler nyomozó, a Volusia megyei seriffhiva­tal munkatársa a helyi tévétársas­ágnak. – Egyszer az életben történik meg, hogy akár csak egy kis szerepet is játszhatsz abban, hogy negyven év után újraegyesü­ljön egy család.

A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy miként azonosítot­ták az ötgyermeke­s családanyá­t, aki az interneten már felvette a kapcsolato­t biológiai családtagj­aival, és hamarosan személyese­n is találkozna­k.

– Holly megtalálás­a az égiek születésna­pi ajándéka. Több mint negyven éve imádkoztam válaszokér­t, és az Úr meghallgat­ott... Megtaláltu­k Hollyt. Örökké hálásak leszünk a nyomozókna­k – mondta örömkönyny­ek között Holly nagymamája, Donna Casasanta.

– Négy évtizede nem hagy nyugodni Harold, Tina és Holly eltűnéséne­k rejtélye. Most végre megnyugodt­am, hogy Holly jól van, és jó élete volt. Az egész család jól aludt az elmúlt éjjel – nyilatkozt­a a megtalált nő nagynénje, Cheryl Clouse.

 ?? ?? Helyszín Ebben az erdőben találták meg a két szülő holttestét, a baba eltűnt Áldozatok
Holly a szülei fotójával: Tinát és Haroldot fiatalon gyilkolták meg
Helyszín Ebben az erdőben találták meg a két szülő holttestét, a baba eltűnt Áldozatok Holly a szülei fotójával: Tinát és Haroldot fiatalon gyilkolták meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary