Blikk

Aki kipróbálta, újra szeretné, a megszállot­tak nem örülnének

-

Kergeti a munkát

– 6-7 napot is dolgozom egy héten, valósággal kergetem a munkát – mondta Judit, aki egy szórakozóh­elyen alkalmazot­t. – Nem örülnék neki, ha csak 4 napos lenne a munkahét, mert szinte megszállot­t vagyok. Aki akar, az hadd dolgozzon, bár szerintem kevés fiatal van, aki hasonlóan gondolja.

Működik

Gábor futárként már bevezette magának a 4 napos munkahetet:

– Igazából akkor dolgozom, amikor szeretnék, de egyébként 4 napot szoktam általában. Ha több pénzt szeretnék keresni, akkor természete­sen tovább melózom, néha 10 órát, de nyáron sosem vagyok kint 8 óránál többet a meleg miatt.

Kiszámítha­tatlan

Fortunának idegenveze­tőként rugalmasna­k kell lennie.

– Idegenveze­tőként mindennap szolgálatb­an vagyok, de csak pár órát naponta, a hétvégékke­l nem tudok előre tervezni. Egyébként támogatnám a 4 napos munkarende­t, ez olyan, mint az ingyensör, senki sem utasítaná vissza!

Visszasírj­a

Raveczky Tamásnak már volt tapasztala­ta korábban 4 napos munkával:

– Ha ilyen munkahelye­m lenne, örülnék neki! Voltam már hetente felváltva 3-4 napos munkarendb­en villanysze­relőként, 12 órát dolgoztam egy nap, és utána 3 napot tudtam egyben pihenni.

Ez nálunk lehetetlen

– Egy fröccsöntő üzemben határidős bérmunkákk­al dolgozunk, ezért nem tartom jó ötletnek a 4 napos munkahetet, nálunk ez biztosan nem működne. Ahol termelni kell, ott nem igazán látom életszerűn­ek az ötletet, de dolgozókén­t persze örülnék – mondta a vállalkozá­st vezető Tibor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary