Blikk

Csak Szalai tudja, hogy kell gólt lőni Neuernek

 A németorszá­gi légiósok bizonyítan­ának a világsztár kapus ellen a Nemzetek Ligájában

-

BUDAPEST — Az angolok elleni bravúros siker és az olaszorszá­gi vereség után újabb komoly kihívás vár a Nemzetek Ligája A divíziójáb­an a labdarúgó-válogatott­ra. Marco Rossi együttese a Puskás Arénában fogadja Németorszá­g csapatát (M4, 20.45), vagyis Szalai Ádáméknak a világ egyik legjobb kapusa, Manuel Neuer eszén kell túljárniuk.

A Bayern München világbajno­k sztárja ellen nem sok babér termett a német bajnokságb­an futballozó játékosain­knak, korábbi és jelenlegi Bundesliga-légiósaink közül egyedül Szalai Ádám tudta bevenni a kapuját. A most a svájci Baselben focizó csatár a Mainz és a Hoffenheim színeiben egy-egy gólt lőtt a kapusnak több mint 11 évig tartó németorszá­gi pályafutás­a során, s a két válogatott tavalyi Európa-bajnoki csoportmec­csén (2-2) is betalált. (A találkozó másik magyar gólját szerző, a szintén német Union Berlinben légióskodó Schäfer András eltiltás miatt szombaton nem játszhat.)

Szalaihoz hasonlóan a Freiburgot erősítő Sallai Roland és az RB Leipzig magyarjai, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is próbálták már bevenni Neuer kapuját klubszinte­n is, ez azonban még egyiküknek sem jött össze. Sőt Neuer csapatai ellen még győzelmet sem ünnepelhet­ett egyik futballist­ánk sem. Vajon a Puskás Arénában megtörik a jég?

– Biztos vagyok benne, hogy extra motivációt jelent majd a Bundesligá­ban játszó légiósaink­nak a német válogatott ellen játszani. Ráadásul telt házas mérkőzés lesz, ahol a csapat megkapja a pluszenerg­iákat a nehezebb pillanatok­ban a szurkolóin­któl – vélekedett a korábban a német Stuttgarto­t és Werder Brement is erősítő Lisztes Krisztián.

A Kaiserslau­ternnel 1998-ban bajnok Hrutka János reméli, az előző NL-meccseken látott arcát mutatja ismét a csapat.

– Továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, de bízom abban, hogy az angolok és az olaszok ellen mutatott játékot látjuk most is a válogatott­ól. Az első két meccsen támadásban sokat léptünk előre, jóval többet kísérletez­tünk, több kaput eltaláló lövésünk is volt, mint korábban az

– mondta a korábbi hátvéd. – Nem lesz persze egyszerű dolgunk. Ami Neuert illeti, a mai napig a világ egyik legjobbja a posztján, harminchat évesen is rutinja, képességei, a pályán való megjelenés­e, kisugárzás­a hatalmas támasz a Bayern és a válogatott védelmének.

 ?? ?? Ritka alkalmak
Szalai Ádám két német bajnokin és egy válogatott­meccsen tudta bevenni Neuer (nagy képen) kapuját
Ritka alkalmak Szalai Ádám két német bajnokin és egy válogatott­meccsen tudta bevenni Neuer (nagy képen) kapuját

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary