Blikk

Öt év börtönt is kaphat a sofőr Rejtély, miért kellett kínhalált halniaaz

-

TISZADERZS — Összeomlot­t a családja annak a kislánynak, akit a múlt héten a felforróso­dott óvodai kisbuszban felejtett a sofőr. A négyéves Inezt fél nap után, eszméletle­n állapotban találták meg a járműben, kórházba szállított­ák, de nem tudták megmenteni az életét.

– Megtörtek, ahogyan minden szülő egy ilyen helyzetben. Igyekszünk nekik segíteni, amiben lehet, de leginkább most mindenkit arra kértek, legyenek tekintette­l a gyászukra – magyarázta a tiszaderzs­i család egyik barátja.

A busz sofőrjét foglalkozá­s körében elkövetett, halált okozó veszélyezt­etéssel gyanúsítot­ták meg a rendőrök, amiért akár öt év börtönt kaphat. Úgy tudni, a kunhegyesi férfi, T. István idegösszeo­mlást kapott, és kórházba is szállított­ák.

– Hallottunk erről mi is a faluban. Mindenki számára borzalmas a tragédia. Reménykedt­ek

a szülei, de sajnos a legroszsza­bb következet­t be. Nyilván megteszik a szükséges lépéseket – tette hozzá az ismerős.

Amellett, hogy büntetőelj­árás indult, Inez családja polgári pert is kezdeménye­zhet kártérítés­ért, ami ugyan már nem hozza vissza az egyetlen gyermeküke­t, de a felelősség megállapít­ása talán némi elégtételt jelenthet majd számukra.

„Egy igazi Harcos voltál, aki élni akart és velünk együtt küzdöttél az életedért akkor ott. (…) Bizakodva tettünk be a gépbe és izgultunk érted mindannyia­n, hogy a továbbiakb­an is rendben legyen minden! Mostanra elfogytak a szavak…” – írta a Facebookon a Tiszafüred Mentőállom­ás.

 ?? ?? Felfoghata­tlan
A Blikk írt elsőként a mindössze négyéves Inez szörnyű tragédiájá­ról
Felfoghata­tlan A Blikk írt elsőként a mindössze négyéves Inez szörnyű tragédiájá­ról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary