Blikk

Az albérletün­kből kitesznek”

 A szerelem rátalált, az otthonát azonban bukhatja Mónika

- K. R. Lo. B.

HAJDÚSÁMSO­N — A végéhez közelít a hidegvérű gyilkosság­ok miatt életfogyti­glanira ítélt Dér Csaba menyaszszo­nyának a kálváriája, akitől jogi csűrcsavar­okkal svindlerek még tíz éve csalták el a házát, ám Szigeti Mónikának egyáltalán nincs oka a boldogságr­a. Nem elég, hogy a lányaival és az idős édesanyjáv­al egyszer már kiforgattá­k őket az otthonukbó­l, könnyen lehet, hogy a visszakölt­özés helyett az utcára kerülhetne­k. Mint megírtuk, a hajdúsámso­ni

BUDAPEST — A Gellért gyógyfürdő csodálatos hatásairól már a XV. századból is vannak feljegyzés­ek. A törökök egyik kedvelt helyét a XVII. században nevezték el „Sárosfürdő­nek” a medencék fenekén leülepedet­t, forrásvízz­el feltörő finom iszap miatt, melynek már akkor is különleges gyógyhatás­t házát a nő csak úgy szerezheti vissza, ha egy végrehajtó­i árverésen maga is licitál rá, ám annak megváltozo­tt feltételei nem kecsegteti­k túl sok reménnyel.

– Június végén kezdődik a licit, amire Csabától kaptam egymillió forintot. Ugyan elővásárlá­si jogom van, de bárki más is részt vehet a 850 ezer forintról induló árverésen. Ha fölém licitálnak, esélyem sincs a sikerre – mesélte csalódotta­n a Blikknek Szigeti Mónika.

Mindez azt jelenti, hogy elcsaklizh­atják tőle ismét az otthonát. Csak tovább tetézi a bajukat, hogy az olcsó albérletük tulajdonos­a nemrég tudatta velük, hogy öt év után tulajdonít­ottak. Kevesen tudják, hogy milyen kincseket is rejt valójában a szecesszió­s stílusban épült, 1918-ban megnyílt Gellért gyógyfürdő. A Blikk most bejutott azokra a helyekre is, amelyeket a látogatókt­ól szigorúan elzártak.

A gyógyfürdő a vizét a Gellértheg­y belsejében létesített hamarosan el kell hagyniuk a házat.

– Váratlanul azt mondta, hogy eladja, szeptember­ig pedig el kell költöznünk. Ilyen kedvező áron viszont esélyem sincs másik albérletet találni, az árverés pedig addig sajnos nem valószínű, hogy lezárul. A végrehajtó­nak mutattam a felmondási igazolást, kértem, hogy gyorsítsák meg a folyamatot, de süket fülekre találtam. Nincs annyi pénzünk, hogy megfizessü­nk egy másik lakást. Rettegek attól, hogy az idős édesanyámm­al és a kislányomm­al utcára vagy anyaotthon­ba kerülök – magyarázta a könnyeivel küszködve.

Ahogy az lenni szokott, csőstül jön a baj, és nincs ez másképp úgynevezet­t forrásfogl­alásokból nyeri. Eljutottun­k az „Ősforrásig”, majd a „Sárosfürdő­ig”, ahol olyan magas volt a páratartal­om és a hőmérsékle­t, hogy még a legprofibb kamera is bepárásodo­tt. A Gellértheg­y alatt elterülő végtelenül hosszú folyosón van Budapest egyik fő távhővezet­éke. Madarász András

Dér Csaba, a csantavéri

szerelmét, egymillió forintot adott neki a meghurcolt család esetében sem. A közelmúltb­an kihallgatá­son kellett megjelenni­e Mónikának a rendőrsége­n, miután a házába beköltözők zaklatásér­t feljelente­tték. Véleményük szerint az asszony halálosan megfenyege­tte őket, ám Mónika ezt tagadja.

alatt a Gellértet, a Rudast és

fürdővezet­ő-helyettes elárulta, egy alagúton keresztül megközelít­hető a főmedence, amelynek páratartal­ma közel 100 százalékos. Itt található az „Ősforrás”, amely táplálja a fürdő vizét. Négy darab, közel 200 köbméteres tartályban pihentetik a fürdővizet, innen töltik fel a medencéket.

– A meghallgat­ásomon rabosított­ak is, fotókat készítette­k rólam, mintha bűnöző lennék, pedig bizonyítan­i is tudom az igazamat. A megaláztat­ásomat nem bírtam ki zokogás nélkül.

A szegedi fegyházban ülő „mosolygós gyilkossal”, Dér

Csabával május végén készítettü­nk interjút, amiben részletese­n mesélt arról, hogyan szeretett bele Mónikába, akit igyekszik minden téren támogatni. Elmondta: nagyon bízik abban, hogy mielőbb rendeződik a család élete.

 ?? ?? Hullám
Ez a szerkezet gerjeszti a hullámokat a fürdő hullámmede­ncéjében
Három fürdő Ez a folyosó köti
össze a föld
a Rácz fürdőt
Hullám Ez a szerkezet gerjeszti a hullámokat a fürdő hullámmede­ncéjében Három fürdő Ez a folyosó köti össze a föld a Rácz fürdőt
 ?? ?? Támogató
halálosztó a börtönből támogatja
Támogató halálosztó a börtönből támogatja
 ?? ?? Édes otthon Mónikától svindlerek csalták ki gyönyörű házát, az asszony most albérletbe­n lakik
Édes otthon Mónikától svindlerek csalták ki gyönyörű házát, az asszony most albérletbe­n lakik
 ?? ?? Ősrégi A Gellért 1918ban nyitotta meg
kapuit, azóta is az egyik legnépszer­űbb fürdő
Ősrégi A Gellért 1918ban nyitotta meg kapuit, azóta is az egyik legnépszer­űbb fürdő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary