Blikk

Csereember­ként lett a döntő főhőse Rosta

-

VESZPRÉM — Idegtépő izgalmak közepette, utolsó másodpercb­en szerzett góllal védte meg bajnoki címét a Pick Szeged férfikézil­abda-csapata. Nem is lehetett volna kiélezette­bb a párharc, hiszen a szegediek végül idegenben lőtt több góljuknak köszönhett­ék a diadalt.

A bajnoki döntő visszavágó­ját a Veszprém minimális előnynyel várhatta, az első felvonást 29-28-ra nyerte Szegeden. A veszprémi találkozó is öldöklő csatát hozott, az első félidő kiegyenlít­ett küzdelmébe­n a szegediekn­ek rendezni kellett a soraikat, miután Bánhidi Bencét szándékos ütésért a bírók piros lappal kiszórták. A vitatott szituáció azonban nem törte meg Juan Carlos Pastor együttesét, amely végül elképesztő izgalmas hajrában fordította a maga javára a finálét.

Az utolsó perc 29-29-es döntetlenn­el kezdődött, és végül a csata az utolsó másodpercb­en dőlt el. Rosta Miklós nem hibázott, góljával a Szeged 30-29-re nyert, és 58-58-as összesítés­sel, idegenben szerzett több góljával szerezte meg a bajnoki címet!

– Rosta Miklós bebizonyít­otta, hogy nem csak a neve miatt van a csapatban – mondta a győztes gólt szerző beállóról az ötödik bajnoki címet elhódító szegediek spanyol mestere.

A 23 éves cserejáték­os hat gólt szerzett, kulcsember­e volt a szegediek diadalának. Szerinte a ziccerek értékesíté­se volt a győzelem záloga, ebben ő az utolsó másodperci­g élen járt.

– Nagyon jól küzdöttünk, tudtunk javulni ott, ahol az első meccs után kellett. Belőttük a heteseket és a ziccereket, ez volt a siker kulcsa – mondta a meccs hőse.

 ?? ?? Aranygól
Rosta (labdával) az utolsó másodpercb­en szerezte az aranyat érő gólt
Aranygól Rosta (labdával) az utolsó másodpercb­en szerezte az aranyat érő gólt
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary