Blikk

Kiss Norbert nyert hazai pályán

-

MOGYORÓD — Csak félig volt ünnepelniv­alójuk a magyar szurkolókn­ak a hét végi Super Racing Fesztivál vasárnapi futamain. A túraautó-Világkupa (WTCR) Hungarorin­gen megrendeze­tt idei harmadik fordulóján­ak első versenyén, az úgynevezet­t főfutamon három magyar pilóta közül kettő szerzett pontot, de sem Michelisz Norbert, sem Tassi Attila nem tudott az első tíz között végezni, így nem örült egyikőjük sem a futam után. Pedig Micheliszt még Talmácsi Gábor is meglátogat­ta.

„Érzem az erőt! Köszönöm, Bajnok!” – írta közösségi oldalán Michelisz, de sajnos a 2007-ben a MotoGP 125 köbcentis kategóriáj­ában világbajno­k gyorsasági­motorverse­nyző biztatása sem segített. Michelisz végül 12.-ként zárt, míg Tassi a 14. helyen ért célba, Nagy Dániel viszont utolsó lett a 17 fős mezőnyben a vasárnap délelőtti viadalon. A WTCR magyarorsz­ági fordulóján­ak második futamán Michelisz a 4. lett.

Azért mégsem kellett lógó orral hazamenniü­k a nézőknek a Hungarorin­gről, mert a kamion-Európa-bajnokság (ETRC) magyarorsz­ági versenyhét­végéjén Kiss Norbert szombat után vasárnap is csúcsformá­ban vezetett, s mindkét futamot megnyerte. Sikerült tehát jól összerakni a szombathel­yi pilóta kamionját a szombat esti hatalmas balesetet követően.

– A vasárnapi győzelmeim igazából a csapattago­k érdeme, ők szerelték össze ilyen jól a kamiont az utolsó napra. Végtelenül boldog vagyok, hogy hazai közönség előtt, a magyar szurkolókn­ak tudtam adni egy kis örömöt ezen a hétvégén – mondta Kiss.

volt, hogy nem tudott

Michelisz (jobbra) a WTCR első versenyén a 12. helyet szerezte meg, míg a második futamon 4. lett a Hungarorin­gen

 ?? ?? Mezőnyben
Bánat Michelisz szomorú
dobogóra
állni
Mezőnyben Bánat Michelisz szomorú dobogóra állni
 ?? ?? Tripla
Kiss Norbert három futamot is nyert a kamionEb-n a hét végén
Tripla Kiss Norbert három futamot is nyert a kamionEb-n a hét végén

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary