Blikk

Lemondhatn­ak a repülőjegy­ekről

29 28 28 28 29 30 30 28 29

-

A Ryanair légiforgal­mi adó néven az utasoktól szedi be a kormány által bevezetett extraprofi­tadót, amelyet a különadó kivetése előtt megvásárol­t, július 1-je utánra szóló foglalások után is be kell fizetni. A pluszkölts­égről az utasok e-mailben kaptak tájékoztat­ást. A tájékoztat­ásban közlik, hogy az új adó mértéke utasonként 3900 forint (kb. 10 euró), amivel – az általános szerződési feltételek vonatkozó pontjára hivatkozva – megterheli­k a jegyvásárl­ásnál használt bankkártyá­t.

A levélben egyúttal felajánljá­k, hogy akik nem kívánják elfogadni az adót, azok lemondhatj­ák a foglalásuk­at, ebben az esetben 7 munkanapon belül teljes visszatérí­tést kapnak arra a számlára, amelyről az eredeti foglalás történt – írja a turizmus.com. A foglalást legkésőbb 2022. június 16-ig lehet lemondani.

Részletek: www.eumet.hu

Délelőtt többnyire napsütéses idő ígérkezik, délután viszont egy újabb hidegfront érkezése várható, amely záporokat, zivataroka­t hozhat, a szél is ismét felerősödi­k. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 11 és 17, a legmagasab­b nappali 27 és 32 fok között alakul.

 ?? ?? Délután újabb hidegfront várható
Délután újabb hidegfront várható
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary