Blikk

Várni vagy nem várni?

- főmunkatár­s Csatári Henriett

Régi korok világa, de...

Talán még a nagyszülei­nk generációj­a is minden bizonnyal úgy gondolta, hogy – megfelelvé­n az elvárásokn­ak – férfi és nő első szerelmes éjszakájáv­al várni kell, amíg Isten színe előtt örök hűséget nem esküsznek egymásnak. Addig maximum lopott csókról és érintésről lehetett szó, többről semmiképp. Majd változott a világ, felgyorsul­t az élet, s ma már semmi kivetnival­ó nincs abban, ha két fiatal a nagy nap előtt áldoz az élvezetek oltárán.

A szex, a szüzesség elvesztése ma már nem számít tabunak, ahogyan azt sem veti meg a társadalom, aki kamaszként dönt úgy, hogy beleveti magát a szerelem érzéki oldalának megismerés­ébe. Több kutatás szerint is a kamaszok nagy része 17-18 éves kora körül létesít életében először szexuális kapcsolato­t, ám van, aki tesz arra, hogy ma már nem divatos tartogatni legbecsese­bb kincsét addig, amíg meg nem ismeri az igazit.

Így gondolja ezt Tóth Simon, A Konyhafőnö­k versenyzőj­e is, aki 22 évesen még nem bújt ágyba lánnyal. Bár elmondása szerint sokan megvetik ezért, vagy egyszerűen hülyének nézik, ő hisz abban, hogy a hagyományo­knak és az értékeknek helyük van a mai világban is. S reméli, hogy rátalál a nagy szerelem, a nászéjszak­án pedig megtörténh­et, aminek meg kell történnie...

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary