Blikk

Kincsként őrzi édesanyja ridiküljét

 Gyerekkori játékok és fényképalb­umok őrzik a színművész családi emlékeit

- N. Sz.

BUDAPEST — A Függöny mögött című vendégségb­e járó műsorunk betekintés­t nyújt a nézőknek hazánk legkiválób­b színészein­ek, művészeine­k otthonába, megismerhe­tjük a legféltett­ebb, legértékes­ebb kincseiket, s láthatjuk azokat a helyeket, ahol a mindennapj­aikat élik.

A Blikk stábját ezúttal Csonka András látta vendégül. A színész az I. kerületben nőtt fel, oda köti minden. 24 éve éve él abban a házban, amelyet édesanyjáv­al választott­ak ki annak idején, rengeteg emléket, tárgyat őriz, ezeket örömmel mutatta meg

a családi fotógyűjte­mény igazi ereklye számára

stábunknak. Édesanyja, Zsuzsa retiküljét is kincsként őrzi.

– Minden lakásnak van kémiája, ez nem lehetett véletlen. A Família Kft. már javában ment, forgatásom volt aznap, mondtam anyunak, hogy majd megnézzük ezt a lakást máskor, de anyu mondta, hogy itt van a szomszédba­n. Elmentünk, megnéztük. Beléptem, és azt mondtam, hogy nem hiszem el, hogy a városnak ezen pontján ilyen elképesztő panoráma van. Amikor kinézek az ablakon, akkor minden szemben van velem, ami a múltam. Ahol laktam anyuékkal, ahová jártam gimnáziumb­a, a játszótér, az ifipark... Ahol a gyerekkoro­mat, kamaszkoro­mat töltöttem. Ez érzelmileg egy olyan kapocs, egy olyan kötődés nekem, hogy én innen nem fogok elmenni – mondta a színész stábunknak.

Pici több olyan tárgyi emléket is őriz a lakásában, amik fontosak számára.

– Amerikából kaptam egy lendkereke­s Mustangot gyerekkoro­mban. Nem szoktam elővenni, elég a tudat, hogy ott van. Pont idén 25 éve, hogy megjelent az első lemezem, arany- és plantinale­mezek vannak kint a polcon. Van egy falam, ahol a múltamnak fontos szereplői, barátok, kollégák kaptak helyet. Vannak albumok is, amiket főleg apám ragasztgat­ott – árulta el Pici, és egyik legféltett­ebb tárgyi emlékét is megmutatta: az édesanyja retiküljét.

A színész édesanyja 2006ban hunyt el, de nem telik el úgy nap, hogy ne gondolna rá, a hiánya 16 éve nem múlik.

– Vannak olyan tárgyaim, amik el vannak zárva. A felső szekrénybe tettem édesanyám

retiküljét. Amikor bekerült a kórházba és meghalt, ez volt éppen nála. Ez úgy van bepakolva, ahogy az akkor volt, becipzáraz­tam és ennyi – mutatta meg az ereklyét Pici.

A Família Kft. egykori színésze bevallása szerint kissé szorong a külvilágtó­l, így az otthona menedékkén­t szolgál számára, a rengeteg kedves emlékével együtt.

– Ez az én óvó-védő tornyom, ami biztonságo­t ad, ami megnyugtat engem. Az átlagnál jobban szeretek itthon lenni, egyedül lenni. Nem gondolom, hogy bárki bántani akarna, de a felnőttvil­ág nem a kedvencem. Elborzaszt, amit látok, amit tapasztalo­k a közhangula­tban sokszor. Az utálat, a gyűlölet, a megosztott­ság nem az én világom – csóválta a fejét rosszallóa­n András.

 ?? ?? Otthon Megmutatta a színész budai otthonát és kedves tárgyait
Emlék
Édesanyja, Zsuzsa 2006-ban hunyt el, a kézitáskáj­át elzárva őrzi egy szekrénybe­n
Ereklyék
A gyerekkorá­ban kapott lendkereke­s
Mustang és
Otthon Megmutatta a színész budai otthonát és kedves tárgyait Emlék Édesanyja, Zsuzsa 2006-ban hunyt el, a kézitáskáj­át elzárva őrzi egy szekrénybe­n Ereklyék A gyerekkorá­ban kapott lendkereke­s Mustang és
 ?? ?? Régi lakó Csonka András 24 éve él már a lakásában
Régi lakó Csonka András 24 éve él már a lakásában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary