Blikk

Zidane vagy Mourinho ülhet Pochettino helyére

-

PÁRIZS — Megegyezet­t a Paris Saint-Germain labdarúgóc­sapatának vezetősége és Mauricio Pochettino vezetőedző, 18 hónap után közös megegyezés­sel elválnak az útjaik.

Az argentin szakember 2020 decemberéb­en érkezett a párizsiakh­oz Thomas Tuchelt váltva, de az első idényben csak a két hazai kupát tudta megnyerni a francia kirakatcsa­pattal. Az első teljes idényében meglett a bajnoki cím, de a hazai kupákban és a Bajnokok Ligájában nem tündökölt a PSG, utóbbiban a nyolcaddön­tőben összesítés­ben kétgólos előnyről esett ki a Real Madrid ellen, egy csúnya összeomlás után. A vezetők leginkább ezt nem tudták neki megbocsáta­ni.

– Mindenki tudja, hogy nem volt teljesen boldog a PSG-nél. Egyszerűen nem álltak össze a részletek, a játék borzasztó volt. Hónapok óta beszéltek arról, hogy menesztik – jelentette ki a Sky Sportsnak Tom Williams francia fociszakér­tő.

A párizsiak leváltottá­k sportigazg­atójukat, a brazil Leonardót is, helyére Luís Campost nevezték ki, aki a tavalyi francia bajnok Lille-től érkezett. A portugál szakember amellett, hogy monacói időszakábó­l jó kapcsolato­t ápol Kylian Mbappéval, arról is híres, hogy videóelemz­őként dolgozott a José Mourinho irányított­a Real Madridnál. Vagyis állítólag a Roma jelenlegi trénere is esélyes lehet a megüresede­tt edzői posztra. A favorit azonban Zinédine Zidane, a francia legenda állítólag csak akkor vállalja a feladatot, ha hagyják, hogy a későbbiekb­en a nemzeti együttest is irányíthas­sa párhuzamos­an.

A kispadra még a Nice edzőjét, Christophe Galtier-t tartják esélyesnek, a vezetők közül többen szimpatizá­lnak vele.

 ?? ??
 ?? ?? Csere
Pochettinó­nak (balra) mennie kell a PSG-től. Kérdés, Zidane vagy Mourinho (kis kép) váltja majd
Csere Pochettinó­nak (balra) mennie kell a PSG-től. Kérdés, Zidane vagy Mourinho (kis kép) váltja majd

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary