Blikk

Medvegyev az új ász a teniszezők­nél

-

HERTOGENBO­SCH — Szokatlan képet fest a férfi teniszezők legfrisseb­b világrangl­istája, amelyen az orosz Danyiil Medvegyev átvette a vezetést a szerb Novak Djokovicst­ól, a 20-szoros Grand Slam-győztest ráadásul a német Alexander Zverev is megelőzte a dobogón.

2003 novemberéb­en fordult elő legutóbb, hogy Djokovics, Roger Federer, Rafael Nadal és Andy Murray közül legalább az egyikük ne lett volna ott az első két hely valamelyik­én. Djokovics ráadásul tovább zuhanhat a világrangl­istán. Miután a wimbledoni szervezők úgy döntöttek, nem engedik az orosz és fehérorosz teniszezők­et indulni, az ATP közölte, nem járnak ranglistap­ontok a tornáért, s így a szerb a tavalyi sikeréért járó 2000 pontot is elveszíti. Júliusban a legjobb ötből szinte biztosan kiesik.

A világelső Medvegyev sem lehet túlságosan boldog, óriási meglepetés­re a hollandiai Hertogenbo­schban rendezett füves pályás torna döntőjében a világrangl­ista 205. helyezettj­e, Tim van Rijthoven verte (6:4, 6:1).

– Legyőzted a világelsőt két szettben a döntőben, jó érzés lehet. Pazar meccs volt, csak így tovább! – méltatta legyőzőjét az orosz.

 ?? ?? Élre állt
Az orosz Danyiil Medvegyev állt a ranglista élére
Élre állt Az orosz Danyiil Medvegyev állt a ranglista élére
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary