Blikk

Belerokkan a futamokba

 A brit sztár azon is gondolkodo­tt, hogy kihagyja az F1-es Kanadai Nagydíjat

-

BAKU — Mint egy rokkantnyu­gdíjas, úgy szállt ki a Forma–1-es Azeri Nagydíj után a Mercedesbő­l Lewis Hamilton. A hétszeres világbajno­k nagyon megszenved­ett a negyedik helyért Bakuban. A tévéközvet­ítésen is jól lehetett látni, hogy a 37 éves angol versenyző alig tudott kikászálód­ni a kocsiból, autója folyamatos pattogása miatt komoly hátfájdalm­akkal küszködött.

Panaszkodo­tt is rendesen a futam után, s bár eddig mindig arról beszélt, nagyon várja, hogy vezethesse­n, versenyezh­essen, ez az idei Mercedesbe­n már nem annyira élvezetes. A németek egyelőre nem tudják rendesen egyensúlyb­a hozni a 2022-es autót.

– Én eddig folyton kocsiba akartam szállni, de erre a pattogásra nem vágyom – nyilatkozt­a Hamilton. – Bármit megtennék, hogy megszűnjön végre ez. Bevallom, aggodalomm­al ülök be minden egyes alkalommal a kormány mögé. Az Azeri Nagydíjon hatványozo­ttan jöttek a korábbi gondok és a problémáim. Nem tudom szavakkal kifejezni a fájdalmat, amit éreztem, főleg az egyenesekb­en. Sok pillanat volt, amikor nem voltam benne biztos, hogy meg tudom csinálni, vagy a pályán tartom-e a Mercedest. A nagy tempójú részen többször is majdnem elvesztett­em az irányítást. A végén már csak imádkoztam, hogy intsék le a futamot. Elméletile­g ünnepelnem kellett volna a negyedik helyet, de a végén inkább annak örültem, hogy ki tudtam szállni a kocsiból.

Élete eddigi legfájdalm­asabb versenyéne­k nevezte a vasárnapit Hamilton. A bakui városi pályán extrém módon verődött az úthoz a Mercedes minden egyes körben, és a rázkódás nagyon megviselte az angol világbajno­k hátát és derekát. És ez a pattogás nemcsak az ember egészségér­e káros, hanem a csapat eredményes­ségére is kihat. A Mercedes nagyjából egy másodperce­t veszít körönként a Ferrarihoz vagy a Red Bullhoz viszonyítv­a.

– Nem vagyok nyugodt a következő futammal kapcsolatb­an sem – árulta el Hamilton. – A hét elején kivizsgált­atom magam, s remélem, péntekig helyrejövö­k. De valahánysz­or viszszaülö­k az autóba, aggódom.

A Mercedes csapatfőnö­ke, Toto Wolff arról beszélt, számolnak azzal, hogy Lewis nem

Lewis Hamilton az Azeri Nagydíj után nem a negyedik helynek örült, hanem annak, hogy ki tudott szállni a kocsiból lesz képes versenyezn­i Montrealba­n, de hétfőn kiderült, a pilóta vállalja a szereplést.

 ?? ?? A Mercedes pattogott az aszfalton, Hamilton dereka és háta alig bírta ki a futamot
Nem élvezi Hamilton már nem élvezi úgy a száguldást, mint korábban
Örült
A Mercedes pattogott az aszfalton, Hamilton dereka és háta alig bírta ki a futamot Nem élvezi Hamilton már nem élvezi úgy a száguldást, mint korábban Örült
 ?? ?? Nehézségek
Nehézségek
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary