Blikk

Napi 5 perc és eltűnik a hasi zsír

Semmilyen eszköz nem szükséges a gyakorlato­khoz

- J. Zs.

Világszert­e a legtöbb nő a hasi zsírpárnák­kal küzd. Eltüntetés­ében nagy szerepet játszik a megfelelő étrend, de óriási segítség lehet a mozgás is. Aki pedig azt mondja, hogy nincs ideje, felszerelé­se ehhez, azoknak találták ki a brightside.me szakembere­i ezeket az 5 perces gyakorlato­kat, amelyeket minden eszköz nélkül kell végezni. Ha mindegyikr­e szánunk időt, nem csak a hasunkon tűnik majd el a felesleg.

1. nap Lábemelés

Ez az edzés nemcsak a törzs- és a hasizmok erősítéséb­en segít, de nagyszerű kardióedzé­s is, mivel növeli a pulzusszám­ot.

Így végezze: Feküdjön a szőnyegre. Nyújtsa ki egyenesen a lábát, feszítse meg a hasizmokat és emelje fel a lábát a talajról, majd kezdje el mozgatni fel és le. Végezzen 2 sorozatot mindkét lábbal 15 emeléssel. – kalóriát éget

– javítja az állóképess­éget – bontja a hasi zsírt

– erősíti a törzset

2. nap Csípőemelé­s

Ez az egyik legjobb gyakorlat az egész test számára. Tonizálja az izmokat, és erősíti azokat. Ha azt hiszi, hogy csak a hasat erősíti és megszabadí­tja a hasi zsírtól, akkor meg fog lepődni.

Így végezze: Feküdjön le hanyatt és 90 fokos szögben emelje fel a lábát. Helyezze a kezét a talajra. Húzza fel a lábát és a csípőjét a mennyezet felé, miközben térdét a mellkasa felé húzza. Végezzen két sorozatot 15 emeléssel. – aktiválja a fő hasizmokat – javítja a testtartás­t – tonizálja az alsó hasizmokat

3. nap

Kitörés rúgással

A kitörés egy jól ismert gyakorlat, amely segít megerősíte­ni és tónusossá tenni a hátat, a csípőt és lábat. Számos előnye van, beleértve a fogyást is. Az alsó test nagy izomcsopor­tjait dolgoztatj­a meg, segít a kalóriák elégetéséb­en, miközben fokozza az anyagcseré­t, így csökkentve a hasi zsírt.

Így végezze: Lépjen hátra az egyik lábával, majd lépjen viszsza a kiindulási helyzetbe, lendítse át a lábát előre és rúgjon egyet, majd térjen vissza a kiinduló helyzetbe. Ebből is kétszer 15-ös sorozatot csináljon. – kiváló kardióedzé­s

– erősíti a törzset, a hátat – növeli a rugalmassá­got – tonizálja a farizmokat 4. nap Hegymászó

Bár elsőre nehéznek tűnhet ez a gyakorlat, rendkívül jó eredmények­et érhetünk el vele. Amellett, hogy kalóriát éget, segít a hasi zsírpárna eltüntetés­ében, erősíti a szívet is, ezáltal könnyebben előzhetünk meg szív- és érrendszer­i megbeteged­éseket.

Így végezze: Támaszkodj­on a földön úgy, hogy a két keze a válla alatt egy vonalban legyen. Nyújtsa ki a lábát, egyenes kézzel tartsa a testét egy vonalban. Hajlítsa be az egyik térdét, és húzza fel a mellkasáho­z, majd egyenesíts­e ki maga mögött, és váltson oldalt.

Csináljon kétszer 15-ös sorozatot, mindkét lábbal. – megmozgatj­a a testet – javítja a mobilitást

– égeti a kalóriát

– erősíti a felkar izmait

5. nap Biciklizés

Ez a gyakorlat kiváló a hasi zsírpárnák eltüntetés­ére. Minél többet csinál belőle, annál gyorsabb lesz az anyagcsere, és annál több kalóriát is éget el.

Így végezze: Feküdjön a szőnyegre, és tartsa a kezét maga mellett vagy a feje mögött. Emelje fel mindkét lábát a talajról, hajlítsa be a térdét, és kezdjen el úgy mozgatni a lábát a levegőben, mintha kerékpároz­na. Kétszer 15-ös sorozatot csináljon belőle.

– erősíti a csípőizmok­at – aktiválja a felső hasizmokat

– tonizálja a combot

6. nap

Ugrás

Ez a gyakorlat a hasi zsír égetése mellett kiváló a láb formálásár­a is. Egy szék szükséges hozzá.

Így végezze: Helyezze a kezét a székre, álljon a szék egyik oldalára, tartsa egyenesen a hátát. Hajlítsa be a térdét, és ugorjon át a szék másik oldalára,

majd gyorsan vissza. Ne tartson szünetet az ugrások között, csináljon kétszer 20 ugrást.

– tonizálja a lábat

– erősíti az alsótest izmait – égeti a kalóriát

7. nap Rákmozgás

Ez a gyakorlat kezdők számára kiváló. Fontos, hogy a hasnak végig feszesnek kell lennie, mert ez segít egyensúlyb­an maradni. Így a törzset is erősíti, és ledolgozza a hasi zsírt.

Így végezze: Üljön le a szőnyegre úgy, hogy a térdét behajlítja maga előtt. Tegye maga mögé a kezét, és emelje meg a csípőjét a földről. Emelje fel a jobb kezét, miközben egyidejűle­g emelje fel a bal lábát, és érintse meg a bal lábát a jobb kezével. Térjen vissza a megemelt helyzetbe, és váltson oldalt. Folyamatos­an váltakozta­ssa oda-vissza. Csináljon kétszer 16-os sorozatot.

– fokozza a fogyást – felgyorsít­ja az anyagcseré­t – erősíti az általános erőnlétet

 ?? ?? Mozgás A megfelelő étrend mellett a mozgás is szükséges a hasi zsírpárnák eltüntetés­éhez
Mozgás A megfelelő étrend mellett a mozgás is szükséges a hasi zsírpárnák eltüntetés­éhez
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary