Blikk

Iskolájába­n halt meg a 14 éves hatvani diák

- V. A.

HATVAN — Elájult, kifordult a padból, majd meghalt egy 14 éves fiú a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában. A hetedik osztályos Mátéhoz három mentőegysé­g is érkezett, emiatt a városban pánikszerű­en elterjedt a hír, hogy több diákot is nagy baj érhetett az intézményb­en.

Nem sokkal az első tanítási óra megkezdése előtt esett a tanterem padlójára az iskolapadb­ól a fiú. Két tanár is megpróbálk­ozott az újraéleszt­ésével, de a gyerek már nem reagált semmire. Több mentőállom­ásról is elindult egy-egy rohamkocsi a gyermek segítségér­e, a mentőautók­tól az iskola utcája sem volt megközelít­hető.

Az Országos Mentőszolg­álat tájékoztat­ása szerint a 14 éves fiú újraéleszt­ését a kiérkező mentőegysé­gek vették át. Az ellátásba egy gyermekroh­amkocsi orvosa is bekapcsoló­dott, hosszan küzdöttek a beteg életéért, de sajnos nem lehetett megmenteni a fiút.

A halál okát igazságügy­i orvos szakértői vizsgálat állapíthat­ja majd meg. Ha a boncolás közben kiderülne, a fiú mégsem betegsége miatt vesztette életét, a rendőrség is bekapcsoló­dik a vizsgálatb­a. A Blikk információ­i szerint a kisdiák több súlyos betegségge­l is küzdött. Az egyik hatvani ismerőse szerint vérnyomás- és súlyproblé­mái voltak, ráadásul meg nem erősített információ­k szerint roszszullé­te előtt energiaita­lt is fogyasztot­t.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary