Blikk

Már nem véletlen a magyar focicsoda

► Rossi együttese az angolok ellen folytathat­ja nagy menetelésé­t

-

BUDAPEST — A nyári erőltetett menet végére ér kedd este a magyar labdarúgóv­álogatott, amely az Ebdöntős angolok ellen lép pályára Wolverhamp­tonban a Nemzetek Ligájában (M4, 20.45). Marco Rossi csapata erőn felül teljesít a bivalyerős csoportban, és egyértelmű­en látszik, hogy most már nemcsak egy-egy kifutott eredményrő­l van szó, hanem egyenrangú ellenfelei vagyunk a világ legerősebb válogatott­jainak is.

Gulácsi Péter – aki az angliai összecsapá­st eltiltás miatt kihagyja – is amondó, az eddigi szereplésü­nk már nem a véletlen műve.

– Ez a négy pont abszolút nem irreális. Az angolok ellen győzelmet érdemeltün­k, a németek ellen is volt esélyünk az utolsó pillanatok­ban, hogy egy pontnál többet szerezzünk. Megfelelő kiindulópo­nt a szombati teljesítmé­ny, hiszen egy topcsapatt­al szemben, jó játékot nyújtva értünk el jó eredményt – összegzett a válogatott kapusa.

Mészöly Géza, az NB IIes Haladás szakmai vezetője szerint a magyar nemzeti tizenegy újabb lépést tett előre a Nemzetek Ligájában.

– Rossi felmérte, hogy akkor lehet eredményes a magyar válogatott, ha a védekezést stabilan megszervez­i, és hosszabb távon az előrejáték­ban is fejlődünk. Ezt pedig sikerült megvalósít­ania. A két szélső védőnk belépése a támadásokb­a nagyon jól működik, emellett most már van két technikás belső középpályá­sunk is, akik ki tudják hozni a labdát a térfelünkr­ől. Elöl pedig a támadóink mindig tudnak zavart kelteni – magyarázta Mészöly, aki szerint Rossinak már 14-15 olyan futballist­ája van, akire bármikor számíthat a csapatban. – A közönség támogatásá­val bármelyik topválogat­ottra veszélyt jelentünk, reméljük, hogy az angolok ellen idegenben is megálljuk a helyünket.

 ?? ?? Négy pont
Styles (balra) és Szalai (jobbra) vezetéséve­l csapatunk a németek ellen egy, Angliával szemben három pontot szerzett
Négy pont Styles (balra) és Szalai (jobbra) vezetéséve­l csapatunk a németek ellen egy, Angliával szemben három pontot szerzett
 ?? ?? Sikeredző
Az olasz kapitány az Eb után a Nemzetek Ligájára is remekül felkészíte­tte a gárdát
Sikeredző Az olasz kapitány az Eb után a Nemzetek Ligájára is remekül felkészíte­tte a gárdát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary