Blikk

A siker 5 oka

-

1 Taktikaila­g felkészült a csapat

Jól működik Rossi rendszere. A kapitány precízen kidolgozza a taktikát, mindenki pontosan tudja a feladatát. A játékosok szinte kottából játszanak, minden helyzetre fel vannak készítve. Ráadásul a kapitányér­t és egymásért is küzdenek a futballist­ák a pályán.

2 Rossi megtalálta a megfelelő embereket

A kapitány megtalálta az általa megálmodot­t rendszerhe­z a megfelelő embereket. Nego, Orbán vagy Styles honosítása is erősítést jelent, de az NB I-ből is csak olyan focisták érkezhetne­k, akik maximálisa­n megfelelne­k Rossi fizikális és taktikai elvárásain­ak, mint Nagy Zsolt, illetve Fiola Attila.

3 Javult a támadójáté­kunk

A védekezés megszervez­ése után ebben kellett fejlődnie a legtöbbet a csapatnak. A mostani mecscseken érezhető, hogy a játékosok már a saját kapunktól próbálják megjátszan­i egymást, felépíteni a támadásoka­t. Javult a labdaszerz­és és a labdatartá­s is, és veszélyese­k a kontráink is.

4 Kifogástal­an az erőnlét

A három eddigi NLmeccsen apró változtatá­ssal szinte ugyanaz a kezdő tizenegy lépett pályára, de erőnléti problémáka­t nem lehetett érzékelni. A futballist­ák saját fizikai korlátaika­t is túlszárnya­lva harcolnak a pályán.

5 A riválisok kísérletez­nek

A saját érdemeinkb­ől nem vesz el semmit, de tény, hogy a topválogat­ottak játékosai kilúgozott­ak, fáradtak a hosszú idényt követően. Érezhető, hogy nem „szakadnak szét” a pályán, illetve már az év végi vb-re is kísérletez­nek.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary