Blikk

Miért nem indul ellenzéki képviselő Keszthelye­n?

- B. L. N.

 Parlamenti képviselős­ége miatt lemondott Keszthely polgármest­ere, ezért időközi választás lesz a városban, de ellenzéki jelölt nélkül. Hogy alakult ez így? – Egyszerűen elfogyott az ellenzéki oldalon politizáló­k lelkesedés­e. Márpedig senkinek a fejéhez nem lehet pisztolyt tartani, hogy elinduljon. 2019-ben még teljes ellenzéki összefogás­sal és óriási munkával nagyon szoros eredményt tudtunk elérni. De lehetősége­t nemigen kaptunk a helyi médiában, ahol folyamatos­an minket támadtak, az akkori alpolgárme­ster, a most lemondott Nagy Bálint pedig már fél évvel korábban mindenhol szerepelni kezdett. Ezzel nehéz bármit kezdeni.

 Így június 26-án csak Manninger Jenő neve lesz a szavazólap­on. Ön nem akart elindulni?

– Nekem polgármest­eri ambícióm nincsen. Humán szakos tanár vagyok, ehhez értek, a közönségsz­ervezéshez, valamit a kommunikác­ióhoz, de egy ekkora város üzemelteté­se komoly jogi, üzemgazdas­ági, sőt mérnöki feladat. Igen, valószínűl­eg Manninger Jenő megnyeri a választást, de a körülménye­k miatt kétséges legitimitá­ssal.  A választók mit szólnak?

– Sokan kérnek számon minket, miért nem indulunk el. Volt egy független jelöltünk, aki aktívan gyűjtötte az ajánlásoka­t, meg is lett volna neki a szükséges 200, ám három nap után abbahagyta. Azt tudom mondani, amit 1848-ban Görgei mondott Kossuthnak a schwechati csata után: Előbb rendezni kell a sorainkat. Ez meg is történt, a tavaszi hadjáratta­l tért vissza.

 ?? ?? Aki válaszol: Molnár Tibor, a Kisvárosun­kért Érdekvédel­mi Egyesület alelnöke
Aki válaszol: Molnár Tibor, a Kisvárosun­kért Érdekvédel­mi Egyesület alelnöke
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary