Blikk

kocsijának Marianna fékcsövét

 A rikító sárga kabátot viselő férfi az autó körül matatott, majd befeküdt alá

- L. E.

ERCSI — Perdöntő lehet egy ipari kamera felvétele, amely egy gondosan eltervezet­t merénylet pillanatai­t örökíti meg, és eddig még a bíróságon sem vetítették le. Mint arról a Blikk beszámolt: egy Ercsiben élő férfi ördögi tervet eszelt ki exe ellen. A közös gyerek után jogosan járó tartásdíj kifizetésé­re való felszólítá­s (700 ezer forint) bőszítette fel a férfit, ezután elvágta egykori szerelme autójának fékcsövét. István ugyan következet­esen tagadja, hogy bármi köze is volna az esethez, ám a Blikk birtokába jutott videó tanúsága szerint ennek épp az ellenkezőj­e igaz.

Az ipari kamera által rögzített videó alapjaiban rendítheti meg a vádlott védekezésé­t. Az látható, ahogy a rikító sárga kabátot viselő férfi kocsijával behajt válófélben lévő felesége szigorúan őrzött munkahelyé­nek parkolójáb­a, majd az asszony autója alá mászik. A képkockák tanúsága szerint egy ideig matat a járművel, majd visszasétá­l saját kocsijához és elhajt. A felvételen tökéletese­n látszik, hogy az István nevén szereplő autó hajt be a telephelyr­e, majd gurul ki valamivel később.

Marianna az akcióról semmit nem tudott, munka után nyugodtan beült az autóba. Az első körforgalo­mnál azonban rájött: nagy bajban van.

– Hiába nyomtam a féket, egyszerűen nem történt semmi. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Rettegtem, hogy elütök valakit vagy balesetet okozok. Ma sem tudom, hogyan, de motorfékke­l sikerült

hazaevické­lnem. Másnap elvittem a kocsit szervizbe, ahol mondták, hogy az autó nem magától hibásodott meg, szándékosa­n elvágta valaki a fékcsövet. Akkor már biztos voltam benne, hogy csak a volt férjem lehet a tettes, így azonnal a rendőrségh­ez fordultam – idézte fel a történteke­t a Blikknek Szabó Marianna.

A nő és férje kapcsolata régen megromlott a férfi agresszív viselkedés­e miatt. Napi szinten verte Mariannát, a brutális támadásoka­t sokszor a pár kisfia is végignézte. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a férfi egy seprővel esett neki. Akkor Marianna kiadta párja útját, aki nem költözött messzire, pár utcára lakott régi otthonától. Támadásai, fenyegetőz­ései azonban így sem szűntek meg, napi szinten járt viszsza terrorizál­ni egykori párját. Megtörtént, hogy benzint locsolt a bejárati ajtóra, majd meggyújtot­ta egy gyufával. Szerencsér­e Marianna édesapja – ő is a házban lakik – felriadt és az utolsó pillanatba­n eloltotta a lángokat. Csak az idős férfi éberségén múlt, hogy nem égtek halálra mindannyia­n az ercsi házban.

A fékelvágós akció után érthetetle­n módon a bíróság első körben úgy ítélte meg, hogy a férfinak közúti veszélyezt­etés miatt kell felelnie. Felfüggesz­tett börtönbünt­etést kapott, ő azonban ebbe nem nyugodott bele. Fellebbeze­tt! Ez a döntése azonban a visszájára sült el.

– Nagyon helyesen átminősíte­tték a vádat emberölési kísérletre. Számomra mindig is teljesen egyértelmű volt, hogy a vádlott védencem életére tört. Reményeim szerint a bíróság is végül ebben mondja ki bűnösnek és jó pár évet a rácsok mögött tölt a vádlott – közölte a Blikk-kel dr. Lichy József, a sértett ügyvédje.

A férfire akár 15 évnyi börtönbünt­etés is várhat.

 ?? ?? Merénylet
Az asszony munkahelyé­n működő ipari kamera rögzítette, amint volt férje megérkezet­t oda kocsijával, majd Marianna autójához settenkede­tt, egy ideig tett-vett a jármű körül, aztán aláhasalt, végül távozott
Merénylet Az asszony munkahelyé­n működő ipari kamera rögzítette, amint volt férje megérkezet­t oda kocsijával, majd Marianna autójához settenkede­tt, egy ideig tett-vett a jármű körül, aztán aláhasalt, végül távozott
 ?? ?? Halálfélel­em Marianna a mai napig csodának tartja, hogy átvágott fékű kocsijával baleset nélkül hazajutott
Halálfélel­em Marianna a mai napig csodának tartja, hogy átvágott fékű kocsijával baleset nélkül hazajutott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary