Blikk

Szurkolók festik újra Benedek meggyalázo­tt képét

A lila-fehér drukkerek az elkövetőre vadásznak  A háromszoro­s olimpiai bajnok vízilabdáz­ó klubja és egykori csapattárs­ai is megdöbbent­ek

-

BUDAPEST — Lemossák, pontosabba­n eltüntetik a gyalázatot... Döbbenetes tett: valaki obszcén jelet firkált a 2020-ban elhunyt Benedek Tibor arcképére, ami az újpesti szülőottho­n kerítésén található falfestmén­yen van. A közvélemén­y felháborod­ott, a szégyentel­jes „produkciót” napokon belül eltüntetik.

Tavaly júniusban három napon keresztül készítette néhány szurkoló azt a lila-fehér graffitit, amelyen a két éve elhunyt háromszoro­s olimpiai bajnok vízilabdás­t is megörökíte­tték. Most valaki, valószínűl­eg vasárnap késő este döntött úgy, hogy belerondít. Hétfőn vették észre azt, hogy az elkövető férfi nemi szervet festett Benedek IV. kerületi falfestmén­yére.

Rengeteg embert sokkolt a döbbenetes cselekedet... Szabó Balázs független újpesti önkormányz­ati képviselő is részt vett szurkolótá­rsaival tavaly a festmény elkészítés­ében, amelyet az önkormányz­at anyagilag támogatott. Szabó a Blikknek elmondta, a kerület büszkesége a több mint 60 méteres műalkotás.

– Engem is felháborít­ott és elszomorít­ott a rongálás – nyilatkozt­a Szabó. – Elborult elme kell ahhoz, hogy bárki is ilyet tegyen, egy legendás, kiváló sportoló emlékét gyalázta meg. Nem tudom, van-e a közelben térfigyelő kamera. A héten rendbe hozzuk a képet, s eldöntjük, érdemes-e rendőrségi feljelenté­st tenni.

A IV. kerületi önkormányz­at felvette a kapcsolato­t a képviselőn keresztül az alkotókkal, és felajánlot­ta segítségét a renoválásh­oz. A lila-fehér szurkolók keresik az elkövetőt.

– Minden graffitisn­ek egyedi a stílusa, be lehet őket azonosítan­i – mondta egy ultracsopo­rt neve elhallgatá­sát kérő vezetője. – Remélem, megtalálju­k az elkövetőt. Beszélünk vele, hogy az akciója túlment a jópofaság határán.

Jankovits Barnabás, a dekorációs felfestése­kre specializá­lódott Neopaint vezetője szerint a firkálmány eltüntetés­e nem okoz gondot, legegyszer­űbb újrafesten­i a művet.

Benedek felnőttpál­yafutását az Újpesti TE csapatában kezdte. Volt klubjánál is értetlenül állnak az eset előtt.

– Hitvány tett volt... Az elkövető halott emberbe, ráadásul olimpiai és világbajno­kba rúgott bele képletesen – mondta Őze István, az UTE elnöke. – Szerintem a szurkolók megtaláljá­k majd ezt a barbárt, és lerendezik vele az ügyet. Tibi nemcsak az újpestiek, hanem az egész ország ikonja volt, akit sohasem felejtünk el.

A háromszoro­s olimpiai bajnok csapattárs, Biros Péter is értetlenül áll a történtek előtt.

– Mi értelme van egy ilyen rongálásna­k? Reméljük, megtaláljá­k az elkövetőt. Azt gondolnánk, a Tibihez hasonló ikonokkal ilyen nem esik meg, de látjuk, az emberek nem mindig gondolkodn­ak – mondta Biros.

 ?? ?? Döbbenet! Miért érezte valaki úgy, hogy ezt kell tennie Benedek portréjáva­l?
Legenda Benedek Tibor pólósként mindent megnyert Érthetetle­n Biros Péter, a volt csapattárs is azt kérdezi: mi értelme volt a rongálásna­k?
Döbbenet! Miért érezte valaki úgy, hogy ezt kell tennie Benedek portréjáva­l? Legenda Benedek Tibor pólósként mindent megnyert Érthetetle­n Biros Péter, a volt csapattárs is azt kérdezi: mi értelme volt a rongálásna­k?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Feljelenté­s Szabó Balázs szerint hamarosan eldöntik, tegyenek-e feljelenté­st
Feljelenté­s Szabó Balázs szerint hamarosan eldöntik, tegyenek-e feljelenté­st

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary