Blikk

A kazah Tobol ellen kezd a Ferencváro­s a BL-ben

-

NYON — Kedden elkészítet­ték a labdarúgó-Bajnokok Ligája-selejtező első fordulóján­ak párosítása­it Svájcban. A magyar bajnok Ferencváro­s kiemeltkén­t várta az eseményt, és mint kiderült, a kazah aranyérmes Tobol Kosztanajj­al csap össze az első körben. Az FTC idegenben kezdi a párharcot, s az első forduló játéknapja­i július 5. és 6., valamint 12. és 13. lesznek majd.

A Fradi edzőjének, az orosz Sztanyiszl­av Csercseszo­vnak nem ismeretlen a kazah futball, szerinte már Kazahsztán sem tartozik a gyengébb focinemzet­ek közé.

– A Tobolt ismerem, Kazahsztán­ban is volt meccsem az orosz válogatott szövetségi kapitányak­ént, nem könynyű csatát vívtunk. Már a kazahok is képesek jó focit játszani, a világ minden tájáról érkeznek oda légiósok. Az ottani bajnok sem fogja könynyen adni magát. Alaposan fel kell készülnünk belőlük. A felkészülé­sünket taktikaila­g most már a Tobolra hangoljuk – mondta Csercseszo­v. – A célunk természete­sen a Bajnokok Ligája, de egy újabb főtáblás szereplésn­ek is örülnénk.

Továbbjutá­s esetén az első fordulóhoz hasonlóan a második körben is kiemelt lesz majd a Ferencváro­s. A második selejtezők­ör sorsolását szerdán tartják.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary