Blikk

Mindkét kézzel lenyomta avilágot

- Horváth Gábor

genetika is lényeges, minél nagyobb valakinek a keze, annál könnyebb jó pozícióba kerülnie. Ez nem egyszerűen erősport, nagyon fontos a technika, amit külön kell gyakorolni, hogy az erővel párosulva maximális legyen a teljesítmé­ny – avatott be a részletekb­e.

Brigitta életében nem a szkander az egyetlen különös elfoglalts­ág, hiszen nőként az is szokatlan, hogy a Magyar Honvédségn­él szolgál.

– Édesanyám ötlete volt, hogy próbáljam meg a hadsereget, és nekem bevált. Minden támogatást megkaptam a sporthoz, de persze nem olyan egyszerű a katonaélet – mondta az MH Béketámoga­tó Kiképző Központnál szolgálato­t teljesítő törzsőrmes­ter, aki 2001 óta szolgálja a hazát. És már alakul az utánpótlás is…

– Nagyon büszke vagyok Korinna lányomra, aki 13 évesen a legfiatala­bb korcsoport­ban szkander-Európa-bajnok lett bal és ezüstérmes jobb kézzel, ezzel pedig kiharcolta, hogy hozzám hasonlóan versenyezh­essen az őszi vb-n – mondta a büszke anyuka.

Kőváriné a jövőre is gondol. 2018-ban alapította a Megtorló Karok Szolnok Szkander Egyesülete­t. Reméli, hogy tanítványa­i olimpián is bizonyítha­tnak.

– Komoly munka folyik azért, hogy a szkander ötkarikás sportág legyen. Ha nekem ez már nem is adatik meg, Korinna vagy társai az enyémnél is nagyobb sikereket érhetnek így el – mondta.

 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary