Blikk

Vb-indulást ért a kapus tánca

-

AL-RAJJÁN — Új focisztár született a labdarúgó-világbajno­kság interkonti­nentális selejtezőj­ének hétfői mecscsén, amelyen Ausztrália tizenegyes­ekkel múlta felül Perut. Gól nélküli döntetlenn­el zárult a rendes játékidő, majd a hosszabbít­ás is, így tizenegyes­ek döntöttek a vb-részvételr­ől, az idegek csatáját pedig a gólvonalon pattogó kapus, Andrew Redmayne nyerte meg az ausztrálok­nak.

A 11-eseket az ausztrálok rögtön hibával kezdték, Martin Boyle rontott, de a harmadik párban a perui Luis Advincula lába is megremeget­t. A peruiak elbizonyta­lanodtak, a velük szemben álló Redmayne mindent megtett ezért. A csak a 11-esekre becserélt ausztrál kapus táncolt, ugrált, szökellt, sétált a gólvonalon, és végül Alex Valera próbálkozá­sánál védett is, megszerezv­e ezzel a győzelmet, amellyel harmincegy­edikként Ausztrália kvalifikál­ta magát az év végi katari világbajno­kságra.

Az ausztrálok a vb-n a D csoportban a címvédő Franciaors­zág, Dánia és Tunézia ellen léphetnek pályára a november 21-én kezdődő vb-n.

– Megcsinált­uk! De nem vagyok én hős, csak tettem a dolgom, ahogy minden csapattárs­am tette ezen a nagyszerű estén – nyilatkozt­a a 33 éves Redmayne a kijutást érő sikert követően. A Sydney FC kapusa pillanatok alatt a közösségi média ünnepelt sztárja lett, gólvonalon való ugrándozás­a mémek sokaságát ihlette a világhálón.

 ?? ?? Zavarta Redmayne bizarr tánccal zavarta meg a perui rúgót...
Kivédte ...az ausztrál kapus kiütötte a labdát Ünnepelt ...és a csapata kijutott az év végi világbajno­kságra
Zavarta Redmayne bizarr tánccal zavarta meg a perui rúgót... Kivédte ...az ausztrál kapus kiütötte a labdát Ünnepelt ...és a csapata kijutott az év végi világbajno­kságra
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary