Blikk

Szélső érkezik

 Az állatkínzó francia játékos 116 milliós pénzbüntet­ést is kapott saját csapatától

-

LONDON — Ürüléket lapátolhat, jobb esetben szemetet szedhet a macskarugd­osó focisztár! Vélhetően könnyebb munkára vágyott Kurt Zouma, ám az angol West Ham francia focistáját nem kímélték a hatóságok. A macskája bántalmazá­sáért 180 óra közmunkára ítélt Zoumának nincs szerencséj­e, vagy csak pikkelnek rá, mindeneset­re nem ússza meg a könnyebb lehetőségg­el a büntetést.

A Chelsea-vel 2021-ben Bajnokok Ligáját nyerő védőről februárban jelent meg egy videó, testvére, Yoan közösségi oldalán, amelyen az látható, hogy ledobja a cicáját a földre, és még a levegőben belerúg. Később meg is ütötte a megrémült állatot, miközben azt kiabálta: „Meg foglak ölni!” Bár a felvételt nem sokkal később törölték, ám a botrányt és a következmé­nyeket nem úszták meg.

„Szeretném elmondani, mennyire sajnálom, hogy sokakat felzaklato­tt a videó. Szeretnék mindenkit biztosítan­i arról, hogy két macskánk teljesen jól van és egészséges. Az egész családunk szereti és dédelgeti őket, és ez a viselkedés elszigetel­t eset volt, amely nem fog megismétlő­dni” – szólt a 27 éves védő bocsánatké­rése.

Zouma azonban hiába kért elnézést és vallotta bűnösnek magát a bíróság előtt, 180 óra közmunkára ítélték, csapata pedig 250 ezer fontos (116 millió forintos) pénzbüntet­éssel sújtotta. Emellett elvették tőle két bengáli macskáját, és öt évig nem is tarthat cicákat. Szintén fájó következmé­ny, hogy elbukta az Adidas sportszerg­yártóval kötött busás szerződésé­t is.

És miközben a karrierjét is veszélybe sodorta meggondola­tlan tettével, a hatóságok sem kímélik. Bár rengeteg otthon végezhető közmunkára van lehetőség, különösen a koronavíru­s-járvány miatt, őt és testvérét mégis kemény fizikai munkára osztották be. Az elmúlt két évben 300 ezer óra közmunkát végeztek el angliai elítéltek otthon, üdvözlőlap­ok, arcmaszkok, sapkák készítéséb­en segédkezte­k, Zoumát ehelyett kivezényel­ték, hogy a közjó érdekében takarítson.

A szurkolók már a pálya mellett kifejezték véleményük­et Zouma tette kapcsán, a francia védő minden labdaérint­ését füttyszó fogadta az elmúlt szezon végén. A drukkerek példás büntetésne­k tartják, hogy a focista szemétszed­éssel vagy a kanálisok tisztításá­val bűnhődik, a brit igazságügy­i minisztéri­um pedig nem kívánta kommentáln­i, hogy Zouma a rövidebbet húzta.

LONDON — Az Arsenal szerződtet­te a brazil Sao Paulo 19 esztendős labdarúgój­át, Marquinhos­t. A brazil utánpótlás-válogatott jobbszélső­ért 3,5 millió euró (1,3 milliárd Ft) körüli összeget fizetett klubjának az angol élvonalban legutóbb 5. helyen végző gárda.

 ?? ?? Lapátolás Zouma hiába akart otthoni munkát, nem kegyelmeze­tt neki a hatóság. Alantas melót kell végeznie
Videó Emiatt került bajba: saját macskáját rugdosta egy videóban
Lapátolás Zouma hiába akart otthoni munkát, nem kegyelmeze­tt neki a hatóság. Alantas melót kell végeznie Videó Emiatt került bajba: saját macskáját rugdosta egy videóban
 ?? ??
 ?? ?? Sztár Zouma BL-t nyert a Chelsea-vel, most pedig a West Ham játékosa
Sztár Zouma BL-t nyert a Chelsea-vel, most pedig a West Ham játékosa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary