Blikk

Jobb lett a parkolási helyzet Erzsébetvá­rosban?

- B. L. N.

 Ősz óta érvényes a kerületben a kizárólago­s lakossági parkolás rendszere bizonyos utcákban. Bevált a rendelkezé­s?

– A visszajelz­ések alapján a lakók örülnek a számukra kijelölt parkolóhel­yeknek. Többen és sokkal gyorsabban tudják a lakásuk közelében letenni a járművüket, mint eddig. A kizárólago­s parkolásra egyébként Belső-Erzsébetvá­ros kijelölt helyeinek 30 százaléka áll rendelkezé­sre, ami egy előírt limit, ennél nem lehet több.  Miképpen ellenőrzik, hogy tényleg helyi autósok parkolnak ezekben az utcákban?

– Lakossági várakozási engedély alapján, amit a helyi autósok kapnak. Ezeket ma már nem kell kitenni a szélvédőhö­z, az elektronik­us rendszerbe­n látják a parkolóőrö­k a jogosultsá­got, a rendszám alapján. A parkolóhel­yeket pedig mindennap ellenőrzik. Február 1. óta egészen pontosan 963 esetben intézkedte­k szabálysér­tés miatt, de főleg a kezdeti időszakban.  Érkeznek panaszok kerületi lakosoktól, hogy mások elveszik a parkolóhel­yüket?

– A lakóktól kevés bejelentés érkezik, ők nem tudják megállapít­ani, az adott autónak van-e lakossági várakozási engedélye... Az átmenő forgalom Erzsébetvá­rosban egyébként egyértelmű­en csökkent. Ez azonban a kerületi járműhaszn­álók számát nem érinti. Örülnének a helyiek még több kizárólago­s parkolóhel­ynek, de a 30 százalékos keretet nem léphetjük túl.

 ?? ?? Aki válaszol: Niedermüll­er Péter erzsébetvá­rosi polgármest­er
Aki válaszol: Niedermüll­er Péter erzsébetvá­rosi polgármest­er

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary