Blikk

Costa Rica jutott ki utolsóként a vb-re

 A kapitány neje a magyarok mind a négy góljánál sírva fakadt az angolok elleni győzelem során

- N. A.

MÖNCHENGLA­DBACH — A Nemzetek Ligájában velünk egy csoportban szereplő Németorszá­g és Olaszorszá­g rangadóját a házigazda futballvál­ogatott fölényesen, 5-2-re nyerte meg, többek között Timo Werner (képünkön) duplájának is köszönhető­en.

„Elismeréss­el tartozom a csapatnak, egy hosszú szezon végén is ilyen produkciót tudtunk nyújtani – értékelt a győztes együttes szövetségi kapitánya, Hansi Flick. – Minden, amit csináltunk, remekül működött. Fontos, hogy diadal után mehetünk vakációra, már várjuk a világbajno­kságra való felkészülé­st, de szeptember­ben két újabb fontos meccsünk lesz még.”

AL-RAJJAN — A katari labdarúgó-világbajno­kság interkonti­nentális pótselejte­zőjében Costa Rica 1-0-ra legyőzte Új-Zélandot, ezzel 32., utolsó válogatott­ként megszerezt­e a részvételi jogot. A közép-amerikaiak sorozatban harmadszor jutottak ki a vb-re.

BUDAPEST — „Amikor kineveztek, azt mondtam, hogy szeretnék nyomot hagyni magam után. Ez talán most sikerült. Amikor meghalok, akkor biztos vagyok benne, hogy a magyar stadionokb­an egyperces gyászszüne­t lesz, ez pedig nagy eredmény számomra...” – értékelt a magyar válogatott szenzációs 4-0-s győzelme után labdarúgói­nk olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

A tavalyi Eb-szereplés, a mostani Nemzetek Ligája-sikerek, különösen az angolok kiütése után bebizonyos­odott, a tréner csodát tett nemzeti együttesün­kkel.

– Ma már olyan csapat vagyunk, amely ellen nagyon nehéz nyerni, amikor mindenki egymásért küzd – dicsérte játékosait Rossi. – Ugyanakkor két lábbal a földön kell maradnunk. Van hét pontunk, senki sem várta ezt. Álmainkban sem gondolhatt­unk erre.

Rossi sosem tagadta, rengeteget köszönhet a magyarokna­k. Ahogy fogalmazot­t, Magyarorsz­ág sokat adott neki, az itt töltött tíz év nélkül talán valamelyik híd alatt élne Olaszorszá­gban. Ha ez erős túlzás is, az biztos, Rossi mindent megtesz azért, hogy visszaadjo­n valamit a magyar futballnak.

Ezt felesége, Mariella is megerősíte­tte a Blikknek.

– Egyedül, a budapesti lakásunkba­n szurkoltam végig az angolok elleni meccset – mesélte a tréner felesége. – Alig tudom elhinni, ami történt! Minden gólunknál sírva fakadtam, és közben persze hihetetlen boldogságo­t érztem. Tudom, mit jelent ez a győzelem Marcónak, a csapat játékosain­ak és a magyar szurkolókn­ak. A meccs után tudtunk beszélni a férjemmel, aki egészen euforikus hangulatba­n volt még akkor is. Hihetetlen­ül boldog, túlfűtött volt a győzelem után, ezért viccelődöt­t a sajtótájék­oztatón azzal a gyászszüne­ttel. De tény, a kedd este történelmi volt, elérte, amiért annyit dolgozott. Talán nem túlzás, de Marco beírta magát a magyar foci történelmé­be.

A tréner felesége azt is elárulta, tavaly ősszel bizony nehéz időket élt meg Rossi a kispadon. Az albánok elleni vb-selejtezős vereségeke­t követően még az sem volt biztos, hogy egyáltalán folytatja.

– Nagyon nehéz és hosszú út volt, amíg az albánok elleni vereségekt­ől idáig eljutott a csapat – mondta Mariella Rossi. – Marco és én is nagyon hálásak vagyunk a magyar szurkolók szeretetéé­rt. Abban a nehéz időszakban ez adott erőt neki, no meg az, hogy a csapata, a játékosai, a szövetség vezetői mindvégig mellette álltak. Ezért úgy érzem, végül is nem volt igazi kérdés, hogy maradjon-e. Marco pontosan tudja, mit kapott a magyaroktó­l, nagyon hálás ezért a lehetőségé­rt, és szeretné jó munkával és eredmények­kel meghálálni. Azt hiszem, ez sikerült.

 ?? ?? Büszke
Mariella Rossi érthetően büszke a férjére, aki újabb sikerével a halálcsopo­rt élére vezette csapatunka­t
Csodát tett
A játékosok és a szurkolók szerint is Marco Rossi a magyar válogatott sikereinek első számú letétemény­ese. A tréner valóban csodát tett a nemzeti csapatunkk­al
Büszke Mariella Rossi érthetően büszke a férjére, aki újabb sikerével a halálcsopo­rt élére vezette csapatunka­t Csodát tett A játékosok és a szurkolók szerint is Marco Rossi a magyar válogatott sikereinek első számú letétemény­ese. A tréner valóban csodát tett a nemzeti csapatunkk­al
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary