Blikk

Kifütyülté­k a Himnuszt az angol nézők

-

WOLVERHAMP­TON — Döbbenetes pillanatok­at kellett átélnie a magyar válogatott futballist­áinak és szurkolóin­ak a Molineux Stadionban a Nemzetek Ligája-mérkőzés kezdése előtt. Az angol drukkerek ugyanis kifütyülté­k a Himnuszt, és közben azt kiabálták, hogy: „Tudjátok, kik vagytok, tudjátok, kik vagytok, rasszista rohadékok, tudjátok, kik vagytok!”

A csapatot Wolverhamp­tonba elkísérő több száz magyar szimpatizá­ns nem ment bele a verbális csatába, és ezt Szalai Ádám, a válogatott csapatkapi­tánya külön is kiemelte.

– A győzelem már az első percben eldőlt, amikor a magyar közönség nem ült fel a provokáció­ra, ami a Himnuszunk alatt történt – emelte ki a 35 éves csatár.

Persze a brit lapok, amelyek korábban felbőszült­en ostorozták az angol játékosok térdeplése alatt Budapesten morajló gyerekközö­nséget, ezúttal csak említés szintjén számoltak be az afférról.

Nagyobb hangsúlyt kapott, hogy a csalódott hazai publikum Gareth Southgate kapitány lemondását követelte. A csapatot tavaly Ebdöntőig vezénylő szakembern­ek dühösen azt ordibálták: „Azt sem tudod, mit csinálsz, takarodj!”

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary