Blikk

Meghosszab­bították az árstopot

-

BUDAPEST — Magyarorsz­ág kormánya 2022. október 1-jéig meghosszab­bítja az élelmiszer­árstopot és a benzinárst­opot, míg a hitelmorat­órium és a kamatstop határidejé­t december 31-ig tolja ki – írta közösségi oldalán tegnap Orbán

Viktor, hazánk minisztere­lnöke.

Többek között Oroszorszá­g ukrajnai inváziója miatt rendkívüli mértékben nőttek a nyersanyag­ok és az élelmiszer­ek árai, ezért a kormányfő január 12-én jelentette be, hogy több élelmiszer­t azon az áron rögzítenek, amelyen az előző év október 15-én állt. A rendeletbő­l kiderült, hogy a kristálycu­kor (fehér cukor), a búzafinoml­iszt (BL 55), a finomított napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát (hát egyben vagy külön far) és -szárnyvég, illetve az ultramagas hőmérsékle­ten hőkezelt, 2,8 tömegszáza­lék zsírtartal­mú tehéntej tartozik a kiválaszto­ttak közé.

A Minisztere­lnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely tavaly jelentette be a kormányinf­ón, hogy november 15-től 480 forintos felső határral rögzítik literenkén­t az üzemanyagá­rat. Azóta kétszer döntöttek a hosszabbít­ásról, a mostani a harmadik.

 ?? ?? Aláírta Orbán Viktor október 1-jéig engedélyez­te az élelmiszer­és a benzinárst­opot
Aláírta Orbán Viktor október 1-jéig engedélyez­te az élelmiszer­és a benzinárst­opot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary