Blikk

Halott horgásztól lopott pecabotot a társa

Nem hitt a szemének a tógazda, amikor visszanézt­e a kamerafelv­ételeket

- L. E.

Nagy különbség van bűn és bűn között, az azonban nem képezi vita tárgyát: a hullarablá­s mind közül az egyik legundorít­óbb! A horgászokr­ól az a hír járja, hogy összetartó csapat, most azonban egy pecás minden íratlan szabályt áthágott gyalázatos tettével. Szerdán egy 56 éves horgász rosszul lett az Ordastavak mellett, majd a haláltusáj­át vívta, és sajnos a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Egy horgásztár­s kihasznált­a a drámai pillanatok­at és ellopta az elhunyt milliós felszerelé­sét, táskáját, botjait.

A tolvaj azzal nem számolt, hogy gyomorforg­ató tettét a tóhoz és környékéhe­z telepített több kamera is rögzíti.

A Vác melletti horgásztó tulajdonos­át annyira felháborít­otta az eset, hogy közösségi oldalán intézett felhívást a tetteshez. Hevér Tamás azt írta: ha a halott horgász hozzátarto­zóinak kiérkezésé­ig nem kerül elő a horgászfel­szerelés, feljelenté­st tesz a rendőrsége­n.

– Eddig a percig sem jelentkeze­tt a tolvaj – mondta tegnap délután a Blikknek a pecások körében igen népszerű Ordas-tavak tulajdonos­a.

– Igazából nem is kellett feljelenté­st tennem, mert a rendőrök maguktól mondták, hogy eljárást indítottak, mert nagy értékű volt az ellopott versenyhor­gász-felszerelé­s. Ilyen gusztustal­an dolgot még életemben nem tapasztalt­am, ezért is írtam ki a közösségi oldalamra – folytatta Hevér Tamás.

A pecázás közben elhunyt budapesti férfi gyakran járt a tóhoz, szenvedély­es horgászkén­t ismerték.

– Nagyon kedves, normális ember volt. Látszott a felszerelé­sén, hogy mindene a peca, amikor csak tudott, jött ki hozzánk. Szerda délelőtt pont az a másik horgász vette észre, hogy nagy a baj, aki végül meglopta. Amint szólt, két szolgálato­n kívüli mentős megkezdte az újraéleszt­ést, de sajnos sem ők, sem a kiérkező kollégáik sem jártak sikerrel. Megjött aztán a rendőrség és a halál beálltát hivatalosa­n megállapít­ó orvos is. Amikor elvitték a holttestet, elmentem én is egy rövid időre, mert nagyon megviselte­k a történtek. Amikor visszajött­em, visszanézt­em a kamerafelv­ételeket és nem hittem a szememnek – elevenítet­te fel Tamás a megrázó történetet.

Tamás szerint a felvételek­en jól látható, hogy a tolvaj először csak 100 méterrel viszi arrébb a táskában lévő felszerelé­seket, majd amikor meggyőződi­k róla, hogy senki nem szúrta ki a tettét, szép lassan a kocsijához megy.

Még ott is leteszi pár percre a zsákmányt, ha lebukik, mondhatja, hogy csak biztonságb­a akarta helyezni a cuccokat a parkolóban. Végül azonban az autójába teszi a botokat és elhajt. Tette mindezt nyolc sör elfogyaszt­ása után.

– Szépen fogyasztot­t a nap folyamán, de ez nem az én dolgom. Egyébként ismertem őt, egy éve gyakran jár ide. Ez idáig nem volt gond vele. Pont szerdán mesélte, hogy korábban halőrként dolgozott. Többet nem szeretnék elárulni róla, mert még ő jelent fel engem a személyisé­gi jogok megsértése miatt – zárta a beszélgeté­st a felháborod­ott Hevér Tamás.

Úgy tudjuk: az elhunyt férfi autójáért még senki nem jelentkeze­tt a horgásztó portáján. Budapesti lakókörnye­zetében nem tudtak a haláláról, a társasházb­an nem igazán ismerik egymást az emberek, az egyedül élő N. Tiborról sem tudtak semmi személyese­t mondani.

A Blikk információ­i szerint a Váci Rendőrkapi­tányság lopás miatt nyomoz az ügyben, a tónál rögzített kamerafelv­ételeket már bekérték.

 ?? ??
 ?? ?? Aljasság Hevér Tamás végignézte a lopásról készült videót
Aljasság Hevér Tamás végignézte a lopásról készült videót

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary