Blikk

Megfizetne­k a kutyák kínzói

-

BUDAPEST — Vádat emeltek tizenöt ember ellen, akik „harci kutyákat” tenyésztet­tek, és kutyaviada­lokat szerveztek

– közölte a Pest Megyei Főügyészsé­g.

Az elkövetők közül nyolcan hosszabb ideje foglalkozt­ak staffordsh­ire terrier, illetve pitbull „fajtajelle­gű” kutyák te- nyésztésév­el. Az almokból azokat a kiskutyáka­t, amelyek nem mutattak elég harciasság­ot, az ígéreteseb­bnek tűnő társaik felkészíté­se során „feláldoztá­k”, vagyis bedobták prédának.

Az állatokat a kiképzésük során rendszeres­en futópaddal, súlynyakör­vekkel, szájfeszít­ő fákkal, súly húzására alkalmas eszközökke­l edzették.

Ha a viadalokon az ebek megsérülte­k, akkor az elkövetők házilag kezelték azokat: a sérüléseke­t összekapcs­ozták, lefújták fertőtlení­tővel és gyulladásc­sökkentő szereket adtak be akár vénásan. De a sufnigyógy­ászat is csak a győztes kutyának járt, amelyiket lenyomták a ringben, azt a tettesek hagyták elpusztuln­i.

A „tenyésztők” és a hozzájuk kapcsolódó többi elkövető 2017 májusa és 2020 decembere között rendszeres­en szervezett viadalokat, ahol egy bíró és két, a kutyákat uszító ember is jelen volt.

A küzdelemre nézőket is beengedtek, volt, aki a gyerekét is elvitte a harcokra. Az eljárás során mintegy száz kutyát foglaltak le.

 ?? ?? Áldozat
A rendőrök a lefoglalás­kor fotózták le az egyik, harcra tartott kutyát, mintegy száz elvadított ebet foglaltak le
Áldozat A rendőrök a lefoglalás­kor fotózták le az egyik, harcra tartott kutyát, mintegy száz elvadított ebet foglaltak le

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary