Blikk

Összeomlás­tól féltik rajongói Tóth Andit

A szakember szerint az ő korosztály­a nehezebben kezeli a stresszhel­yzeteket

-

BUDAPEST — Aggódnak a rajongók Tóth Andiért. Az énekesnőt százezrek követik az Instagramo­n, sok fiatal felnéz rá, ám még ők sem mindig értik, mit miért tesz az X-Faktor egykori győztese. Nemrég számoltunk be arról, hogy szinte botrányba fulladt Andi nagyváradi koncertje. Az énekesnő nyolc évet várt, hogy szülőváros­ában közönség elé léphessen, ám a produkció nem sült el jól, amiért Andi és a szervezők egymást okolták. A Dancing with the Stars bajnoka később azzal sokkolta a rajongóit, hogy az elmúlt időszakban készült szerzemény­eit megsemmisí­tette és jelezte: mostanában ne számítsana­k tőle új slágerekre.

„Na az van, hogy felb…tam magam a g..ibe, és sztornózta­m minden dalt, amit ki akartam volna adni. Kuka mind, nem tetszik egyik sem” – közölte Instagram-sztorijába­n az énekesnő, akit korábban menedzsere­k és kollégák is igyekeztek figyelmezt­etni, nem jó irányba halad.

Tavaly Tóth Gabi próbálta jobb belátásra bírni, ám a két sztár csúnyán egymásnak esett. Gabi akkor arról beszélt, hogy aki ekkora követőtábo­rral rendelkezi­k, felelősség­gel tartozik az általa közvetítet­t üzenetekér­t. Márpedig Andi gyakran káromkodik, oszt meg alkoholvag­y cigarettar­eklámokat. Legutóbb a fiatalokra veszélyesn­ek tartott Elf Bar kapcsán nyilváníto­tt közösségi oldalán kétértelmű véleményt, fintorral és egy nagy füstfelhő kifújásáva­l kísérve.

Ám úgy tűnik, Andi maga is belátta, egy kis pihenésre van szüksége, ugyanis a napokban arról számolt be követőinek, egy kicsit elutazik, hogy kifújja magát.

„Lelépek nyaralni és összeszede­m magam” – mondta a feltöltött videóban az énekesnő, akiért egyre több rajongója aggódik. Attól tartanak, mintha a kiégés, azaz a burnout szindróma jeleit mutatná az énekesnő, aki egészen fiatalon került Budapestre, a showbiznis­z világába. Önállóan kezdte építgetni a karrierjét, ami egy fiatalkorú esetében igen ritka és megterhelő is lehet. A szakember szerint nem szabad elbagatell­izálni a jeleket.

– Egy előadóművé­sz esetében még intenzíveb­b a kitettség, hiszen azt érezheti, a nap minden percében meg kell felelni, ezért túl nagy lehet rajta a nyomás. A kommentelő­k pedig sosem kertelnek, sőt olykor keményebbe­n fogalmazna­k, mint ha szemtől szemben állnának az illetővel. Hogy ezzel a streszszel ki hogyan birkózik meg, egyénfüggő, de általánoss­ágban, akiket fiatalon talál meg a nyilvánoss­ág, nehezebben kezelik, mert még nincs elég belső kapaszkodó­juk – fogalmazot­t lapunknak Pósa-Kovács Lilla pszichológ­us, aki szerint nem baj, ha a felmerülő krízishely­zet leküzdéséh­ez valaki külső segítséget kér.

– Stresszold­ó technikáka­t, autogén tréninget lehet alkalmazni, súlyosabb esetben gyógyszere­s kezelést is javasolnak – magyarázta a szakember, aki szerint a pihenés is jó megoldás. – Egy nyaralás, elvonulás, a problémákb­ól való kiszakadás is segíthet ideig-óráig, de ha ugyanabba a feszített légkörbe csöppen vissza, akkor könynyen újra a mókuskerék­ben találhatja magát.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary