Blikk

Iszapbirkó­zásba fulladt a focimeccs

-

SAN SALVADOR — Hivatalosa­n labdarúgó-mérkőzés volt, de talán inkább iszapbirkó­zás zajlott a pályán az El Salvador– Egyesült Államok összecsapá­son, a CONCACAF Nemzetek Ligája A divíziójáb­an. A San Salvador-i stadion napok óta eső áztatta, sáros gyepszőnye­ge ugyanis a fotók tanúsága alapján futballra nem igazán lehetett alkalmas, a mostoha körülménye­ket pedig egy-egy mezkészlet bánta mindkét oldalon.

Az őrült mérkőzés végül 1-1es döntetlent és egy-egy piros lapot hozott, az amerikai vendégek a csereként beálló Jordan Morris góljával egyenlítet­tek a 90. percben.

– Nem volt könnyű ilyen pályán, ilyen körülménye­k között futballozn­i, de a csapatunk ezúttal is megmutatta a harcosságá­t – nyilatkozt­a a meccs után a Seattle Sounders játékosa.

Gregg Berhalter szövetségi kapitány is büszke volt labdarúgói­ra.

– Mindenkine­k teljesen sötétbarna színű a meze, a cipők borzalmas állapotban, mindenki csupa sár. Az ilyen esték erősítik a csapategys­éget – vélekedett az amerikai szakember.

Az Egyesült Államok válogatott­ja az év végi katari világbajno­kságra készül, a gárda a B csoportban Angliával, Iránnal és Wales együttesév­el méri öszsze majd az erejét.

 ?? ?? Döntetlen Salvador és az Egyesült Államok iszapbirkó­zó meccse végül 1-1 lett
Döntetlen Salvador és az Egyesült Államok iszapbirkó­zó meccse végül 1-1 lett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary