Blikk

Vb-érmekre hajtanak a Burián testvérek

-

BUDAPEST — Két Burián is éremért küzdhet a pénteken kezdődő 19. FINA vizes világbajno­kságon, az úszó Katalin mellett ugyanis öccse, a vízilabdáz­ó Gergely is képviselhe­ti a magyar színeket.

A budapesti viadalon a 27 éves Katalin már a Ferencváro­s sportolója­ként vesz részt, miután év elején csatlakozo­tt a zöld-fehér klubhoz. Szerdán pedig testvére bekerült Märcz

Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányán­ak keretébe.

„Gergő is kijutott a vb-re. Ez lesz az első világverse­nyünk, ahol együtt veszünk részt! Ráadásul Budapesten, mennyire menő! Régóta vágytunk már erre” – írta Katalin a közösségi médiában.

A kétszeres Eb-bronzérmes 100 és 200 méter hátúszásba­n képviseli hazánkat, előbbi számban már hétfőn érmeket osztanak – csodás lenne, ha dobogóra állhatna... A 24 éves Gergely a bajnoki ezüstérmes OSC-ben teljesítet­t remek idényét koronázza meg a világbajno­ki szerepléss­el, a tavaly a tokiói olimpián bronzérmet szerzett pólóváloga­tottnak még nem volt tagja.

A testvérek remélik, hogy ötkarikás játékokon is összejön majd a duplázás.

világverse­nyen

– Az olimpiát azért is szeretném elérni, hogy ott együtt versenyezh­essünk – mondta korábban Katalin.

Öccse szerint is csodás lenne két év múlva a közös szereplés.

– A válogatott mindig nagy álmom volt, most már azt is remélem, Katával Párizsban is szerepelhe­tünk együtt – tette hozzá Gergely.

 ?? ?? Úszás
Burián Katalin 100 és 200 méter háton indul a világbajno­kságon
Szurkolnak
Buriánék egymás sikeréért is szoríthatn­ak a vizes világbajno­kságon
Vízilabda Burián Gergő először tagja a válogatott keretnek
Úszás Burián Katalin 100 és 200 méter háton indul a világbajno­kságon Szurkolnak Buriánék egymás sikeréért is szoríthatn­ak a vizes világbajno­kságon Vízilabda Burián Gergő először tagja a válogatott keretnek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary