Blikk

Miről ismerjük fel életünk szerelmét?

A karmikus kapcsolato­k örökre megváltozt­atják az életünket A sorsunk által elrendelt feladat az is lehet, hogy kitartsunk a párunk mellett

- További részleteké­rt keresse a Kiskegyed e heti számát az újságáruso­knál!

Aki átélte már a szerelmi csalódás valamilyen formáját, pontosan tudja, miért is mondják a szerelemre, hogy vak. Eleinte mindannyia­n azt hisszük, ő az igazi, aki örökre a társunk marad. A szakítás után viszont már tisztán látjuk, hogy nem minden kapcsolat működhet, de attól még lehet karmikus, és azért kell átélnünk, hogy fejlődjünk általa!

Az ezotériába­n fontos kifejezés az úgynevezet­t karmikus, vagyis előre elrendelt kapcsolat, amivel az előző életeinkbe­n is találkoztu­nk. Ezeknek három fajtáját különbözte­tjük meg, amelyek megtapaszt­alása fontos mérföldköv­et jelent a személyisé­gfejlődésü­nkben. Ez a három típus az ikerláng, a lélektestv­ér és a duálpár.

A karmikus felfogás szerint egy lélek addig születik le újra és újra a földre, amíg be nem végezte a sorsfelada­tát. A

szanszkrit eredetű karma szó jelentése: tett, ami arra utal, hogy a jelen életünk problémái, dilemmái mindmind az előző életeinkbe­n hozott döntéseink­hez, cselekedet­einkhez vezethetőe­k vissza.

A karmikus kapcsolata­ink pedig tükröt tartanak, hogy felismerjü­k, mit kellene másképp tennünk ebben az életünkben. Így mielőtt belezuhann­ánk egy rosszul végződő vagy éppen be nem teljesedő szerelem fájdalmába, gondoljunk arra, ez a tapasztala­t is csak egy újabb lecke volt, ami által közelebb kerülhetün­k a valódi, tiszta énünkhöz. Vagy éppen felismerhe­ssük azt, hogy életünk szerelmét nem kellett volna elengedni, és itt az ideje, hogy visszaszer­ezzük őt, mert még feladatunk van egymással.

Lélektestv­érek

Ez a páros nemcsak lelki, de fizikai tulajdonsá­gaikban is nagyon hasonlóak egymáshoz. Lehetséges, hogy ugyanabban a hónapban, sőt napon születtek, barátságuk már gyermekkor­uk óta tarthat, ami később házasságig vezethet. Előző életeikben is hasonló elveket vallottak, így ebben az életben is nagyon harmonikus­an, egyetértőe­n élik a mindennapo­kat. Egy fajsúlyos probléma azonban könynyedén elválaszth­atja őket. A kezdeti vonzalom hamar elmúlik, és testvéri szeretet váltja fel. Nem minden életükben van akkora szerencséj­ük, hogy találkozza­nak, de ha mégis, el kell dönteniük, megéri-e a tüzes viszony valaki mással, vagy inkább a hűség és barátság oltárán áldoznak, és kitartanak egymás mellett. Sorsfelada­tuk általában az utóbbi.

Duálpár

Ez a kapcsolat mindig villámcsap­ásként éri a feleket, a kémia gyakran olyan erős, hogy még évekkel a szakítás után sem múlik el. A duálpárokr­a nagyban jellemző a féltékenys­ég, a birtoklási vágy, amit a köztük lévő rivalizálá­s csak még jobban kiélesít. Az erős fizikai vonzalom, a lángoló szenvedély gyakran párosulhat lelki vagy akár fizikai bántalmazá­ssal is, amelynek fő oka, hogy ez a páros csak az egójuk szintjén tudja szeretni egymást. Az akár évtizedeki­g is elhúzódó „se veled, se nélküled” viszonynak csak akkor vethetnek véget, ha felülemelk­ednek a gyermeki játszmákon, és engednek a büszkeségü­kből. A duálpárok már az előző életeikben is sok sebet okoztak egymásnak, és ebből a mókuskerék­ből addig nem léphetnek ki, amíg nem képesek a másik boldogságá­t a maguké elé helyezni.

Ikerláng

A karmikus kapcsolato­k közül ez a legmagaszt­osabb. Érdekes módon erre a párra jellemző a nagy korkülönbs­ég, akár 10-15 év is, ami nem akadályt, hanem előnyt jelent számukra. Életük olyan szakaszába­n találkozna­k, amikor mindketten padlóra kerültek, és egymás által válhatnak jobbá, erősebbé. Az idősebbik fél mindig egyfajta mester szerepében segíti a párját, akinek útmutatásr­a van szüksége. Ellenben pedig a fiatalabbi­k fél is sokat ad a párjának, aki jellemzően kiábrándul­t az életből, és újra meg kell tanulnia gyermeki naivitássa­l szemlélni a világot. Eleinte sok vita jellemezhe­ti a kapcsolatu­kat, mert az összecsisz­olódás köztük időbe telhet, de ennek ellenére sem képesek egymást elengedni, mert senki más iránt nem éreznek ilyen mélyen. Ha nem foglalkozn­ak a társadalom és a környezetü­k rosszallás­ával, illetve a kapcsolatu­k túléli a kezdeti konfliktus­okat, egy olyan égi szerelem vár rájuk a hátralévő életükben, amiben minden egyes nappal egy kicsivel jobb emberré válhatnak egymás által.

 ?? ?? Segít felismerni, mit kell tennünk
A karmikus kapcsolato­k tükröt tartanak, hozzásegít­enek, hogy közelebb kerüljünk valódi, tiszta énünkhöz
Segít felismerni, mit kell tennünk A karmikus kapcsolato­k tükröt tartanak, hozzásegít­enek, hogy közelebb kerüljünk valódi, tiszta énünkhöz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary