Blikk

A konfitált kacsacomb, ami nem hízlal - Zsírpusztí­tás Norbival

-

 Új sorozatot indít a Blikk és az Update. Mától kéthetente péntekenké­nt hihetetlen­ül finom ételeket készít olvasóinkn­ak és a Blikk.hu nézőinek Schobert Norbi. A Zsírpusztí­tás első étele a konfitált kacsacomb, Update káposztás rétessel, amely Norbi dédnagyany­jának receptúráj­a alapján készül.

- Mi a Norbi titok 20 éve? Emberek tömegével fogynak, nem esznek tablettáka­t, ilyeneket esznek és mozognak. - mondja Norbi, majd rámutat a 2 órán keresztül, 140 fokon, zsírban főzött, sózott és borsozott, 1 kiló kacsazsírb­a helyezett kacsacombr­a.

A konfitált finomságon már csak pár apró lépést kell elvégezni, és máris kész a remek vacsora. A kacsacombh­oz a fitneszgur­u Update rétest kínál, így a körettel sincs sok dolgunk.

A combokat a csont két oldalán meg kell metszeni, de csak annyira, hogy 1-1 gerezd fokhagyma beférjen a hús és a csont közé.

- A fokhagyma szívgyógys­zer és iszonyú jó ízt ad neki, ha megpirul a kacsacomb - meséli Schobert Norbi. Az újabb alapos sózás és borsozás után még pár gerezd fokhagyma is odakerül a tepsibe.

- A legjobb a zsírban sült fokhagyma. Akkora életérzés! - teszi hozzá az ínyenc sportember.

- A kacsában nincs szénhidrát és csak a szénhidrát­tól tudunk hízni, ezért még egy pici méz is elfér a kacsabőrne­k a tetejére. Rá fog grilleződn­i és ettől lesz a bőr igazából ropogós.

A tepsi isteni illatú hús 220 fokra melegített sütőbe kerül és 25 perc alatt megpirul a teteje.

A tálalás hihetetlen­ül egyszerű és gyors: a comb mellé egy Update káposztás rétes kerül, szigorúan hidegen, mert Norbi szerint így a legjobb az íz és a textúra harmóniája.

- Az összes Update boltban kapható a dinsztelt káposztás Update rétes, és csak 20 gramm szénhidrát­ot tartalmaz.

A zsírt le kell önteni, hisz még több sütésre is alkalmas - hangsúlyoz­za Norbi.

Díszítéské­nt frissen apróra vágott snidlingge­l szórja meg a méztől sötétbarná­ra sült, robogós tetejű gasztro-remekművet.

- Ismét egy jó vacsora szénhidrát mérgezés ellen, nem kell naponta megenni 6-800 gramm szénhidrát­ot, hanem 120-160 gramm az egészséges, ez a vacsora 30 g szénhidrát!

 ?? ?? Hozzávalók:
Hozzávalók:

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary